За максимално удобство клиентите на оператора могат да купят електронна

...
За максимално удобство клиентите на оператора могат да купят електронна
Коментари Харесай

Yettel предлага новите по-евтини винетки в цялата си търговска мрежа и онлайн

За оптимално улеснение клиентите на оператора могат да купят електронна винетка и от мобилното приложение
Yettel към този момент предлага всички типове винетки за коли в комерсиалните си обекти  в цялата страна и онлайн на новите цени, които са по-ниски с близо 10%. За оптимално улеснение телекомът дава опция на своите клиенти да се възползват и от опцията да купят своята електронна винетка бързо и елементарно през мобилното приложение. Всички, които вземат своята винетка от Yettel, без значение дали са част от мрежата на оператора, ще получат напомнящ смс или имейл, когато наближи датата на приключване на нейната годност, с цел да могат потребителите да избегнат възможни санкции.

Новите цени на винетките за всички транспортни средства до 3,5 тона са в действие от 1 януари 2023 година, като след поевтиняването с близо 10 на 100 годишната винетка към този момент коства 87 лева, тримесечната – 48 лева, месечната – 27 лева, седмичната – 13 лв., а за уикенд водачите ще заплащат 9 лева
-->
В и без регистрация всеки може да закупи електронна винетка от уеб страницата на Yettel като (1) избере категорията на автомобила, (2) вкара данни за транспортното средство и стремежи интервал на годност и (3) приключи с заплащане. След него клиентът получава удостоверение по имейл, което съдържа PDF квитанция с информация за въведените данни – регистрационен номер на автомобила, период и начална дата на годност, ID номер на винетката, категория на автомобила. Три са и стъпките за потребителите, които вземат своята винетка през мобилното приложение. В меню „ Услуги “ клиентите ще открият „ е-винетка “, след което би трябвало да изберат (1) вид винетка, (2) да вкарат данните на автомобила, телефонен номер и имейл за контакт и (3) да извършат заплащането (3).

От Агенция „ Пътна инфраструктура “ молят потребителите да преглеждат деликатно въведената от тях или от съответния чиновник информация преди финално да потвърдят заплащането. В случай на погрешно декларирани данни за номера на транспортното средство, категорията му и интервала на годност на винетката се смята, че не е заплатена дължимата винетна такса за съответния автомобил. Вписването на знаците от регистрационния номер може да бъде и на кирилица, и на латиница, само че би трябвало да подхожда на знаците в самия регистрационен номер. При изписването на номера се вкарват единствено букви и числа, а знаците 0 (нула) и О (буква О) не са взаимнозаменяеми, а в случай че регистрационният номер съдържа тире, точка или период, те не се вкарват.

Покупката на е-винетка е допустима и авансово – до 30 дни преди датата, от която е годна, без значение от интервала на валидността – уикенд, седмична, месечна, тримесечна или годишна.

Повече информация за закупуване на винетка от Yettel може да бъде открита на уеб страницата на.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР