За любовта граници няма, включително и във възрастта. Тя идва

...
За любовта граници няма, включително и във възрастта. Тя идва
Коментари Харесай

Разлика в годините при разменени роли

За любовта граници няма, в това число и във възрастта. Тя идва на своя глава. Но в случай че сърцето приказва еднопосочно, то външната среда може да усилва доста вътрешните терзания – когато тя отхвърля, дамгосва, осмива. Да, любовта е дръзка. Тя е войник, който побеждава с лекост, само че безсмислените борби изтощават, когато не каляват.

Голямата разлика във възрастта е нещо, което за едни е проблем, за други – не. Но в случай че двойката въпреки всичко се приема и не провокира страшни драми, то на противоположната композиция - жена на години и млад мъж се гледа доста, доста съмнително, меко казано. Обществото е грубо към такива двойки. Не се пестят подмятанията и откровените обиди. То е изрично в присъдите си, казвайки:

Жените остаряват по-бързо от мъжете. Той скоро ще си откри друга. Приема се, че дамата притегля съвсем единствено с хубост и съблазън. Когато намалеят, всичко свършва.

Търси се финансов интерес. Но и освен. При тази обърната разлика в годините се счита, че старата жена притегля със същото, с което възрастният мъж младото момиче – власт, въздействие, пари. Но също по този начин и полови умения, зрялост, разсъдък.

Жената има потребност мъжът до нея да й дава непоклатимост. При доста по-младия сътрудник това мъчно може да се получи. Често у нея се задейства по-скоро майчинският инстинкт.

Изтъква се нещо, което се отнася до всяка връзка с огромна разлика в годините – да си с човек не от твоето потомство лишава от опцията да имате идентични полезности, ползи и потребности.

Да, елементарно се издават присъди. Когато нещо не разбираме, го отхвърляме. Без късмет да съществува тъкмо такова, каквото наподобява. Без да сме безусловно шопи, изричаме по шопски: „ Е, такова нещо нема “. Затова и с лекост при тези двойки си споделяме – ясно, той си търси интереса – пари, въздействие, издигане в кариерата. Понякога това го има, различен път по този начин и не ги разбираме. А те си поемат кръста на скандализиращи и одумвани.

Помним младите, само че небогати мъже-чаровници от книгите на Балзак, който търсят да си заловен за държанка и настойничка блестяща световна дама. Това ще ги вкара в обществото, ще реализиран позиции, за които другояче не са мечтали. Връзката им с по-възрастна жена е билета им за триумфа, само че те са пленени и от нейния разум, искра и обществени умения.

Това е в миналото. В наше време визията за дамата на години много се е трансформирала. Днешните 40-45 годишни дами нямат нищо общо с поколението на своите баби, които на тази възраст към този момент в действителност са имали внуци. Сега те са витални и очевидно още млади. Които са съумели, са създали кариера и това може да им даде самочувствието и блясъка на дамите от висшето общество на 19 век. Властта и триумфът са афродизиак – и при мъжете, и при дамите.

И въпреки всичко – дано не търсим единствено и само полза и сметкаджийство, в случай че срещнем такава двойка. Особено когато сътрудниците са еднообразно образовани и със сходни полезности. Може да са срещнали своята сродна душа в „ обвивка “ възрастово неприемлива за обществото – той прекомерно млад за нея, тя прекомерно стара за него. Ако нещо не разбираме изцяло, това не ни разрешава да го отхвърлям и лепим с комфортни етикети. Аз познавам такива дългогодишни двойки. Единственото им предпочитание е да не се занимават с тях и да ги оставят на мира.

Да, на любовта всички възрасти са подвластни, само че на някои им е изключително мъчно. Не единствено поради подхилкващите се иронично на открито хора, само че и поради личните вътрешни загради, които е трябвало да катурнат. За да изберат все пак щастието. Може да си мислим, че при тях то няма да е за дълго, само че съществува ли при него въобще период на валидност? Има ли вярно и погрешно благополучие и кои сме ние, че да му задаваме параметри?
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР