За кого работят машините на изборите? Лидерът на ДРПС Мустафа

...
За кого работят машините на изборите? Лидерът на ДРПС Мустафа
Коментари Харесай

За кого работят машините? Бомба от Карадайъ

За кого работят машините на изборите? Лидерът на ДРПС Мустафа Карадайъ хвърли бомба в Народното събрание през вчерашния ден при дебатите по второто четене на Изборния кодекс. Той първо уточни с образци разминаването на данните от физическите носители и машините.

Даде два образеца от уеб страницата на Централната изборна комисия. Първият: Секция от община Трявна. Брой контролни разписки, разпечатани от машината - 229, брой положени подписи в изборните описи - 229. Броят разписки и броят подписи на физическите носители съответствува. Но броят доказани гласове от машинното гласоподаване е 227, нещо, което няма физически по какъв начин да бъде следено. Физическите носители съответстват, а електронните гласове се разграничават и това е една секция, уточни Карадайъ.
-->
Вторият образец бе: контролни разписки – 349, положени подписи в изборните описи – 349, брой доказани гласове от машинното гласоподаване – 350.

Мога да кажа и за кои партии са гласовете, вие може да ги ревизирате. Това са разпечатки от уеб страницата на Централната изборна комисия, уточни още той. Малко по-късно след изявление на Корнелия Нинова разкри и кои са партиите.

Уважаема, госпожо Нинова, от вашето ревю аз останах с усещането, че авансово министър-председателят и някои министри от Политическа партия и Демократична България са знаели за опцията за фалшификации и измами по време на гласуването. Защото, в случай че вярно вас съм ви схванал, в този момент към този момент мога да си обясня и за какво са получени такива гласовете и за какво е тази нервност тук в тази зала от Политическа партия и за какво са тези митинги и това налагане на този вид на гласоподаване. Защото в единия от протоколите, уважаеми госпожи и господа народни представители, бонусът е за Политическа партия, а в другия протокол, уважаеми сътрудници, е ощетена ГЕРБ-СДС в разминаванията в гласовете, съобщи Мустафа Карадайъ.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР