За коалицията ПП-ДБ президентското вето върху отделянето на следствието от

...
За коалицията ПП-ДБ президентското вето върху отделянето на следствието от
Коментари Харесай

Стою Стоев защити президентското вето върху отделянето на следствието от прокуратурата

За обединението ПП-ДБ президентското несъгласие върху отделянето на следствието от прокуратурата не е изненада – това съобщи пред бТВ ръководителят на правната комисия в Народно събрание Стою Стоев.

Според него законодателната процедура е нарушена и не би трябвало „ по подобен преходен метод “ да се вършат промени.

Стоев добави, че това е „ сигнална лампа “ по какъв начин ще действат оттук насетне.

По думите му, ПП-ДБ в никакъв случай не са обсъждали с ГЕРБ да бъде отделено следствието от прокуратурата, дискутирали са единствено Наказателно-процесуален кодекс и разделянето на КПКОНПИ.

Стоев разяснява, че прокуратурата към момента не е дала отговор на запитването за чуване на Иван Гешев в правната комисия на Народното събрание. Той добави, че основният прокурор е изискал това да стане на закрито съвещание.

Стою Стоев означи, че съвещанията на тази комисия в никакъв случай не са били закрити и че съвещанието би трябвало да стартира като намерено – Гешев да даде претекстове за какво то да бъде закрито и по-късно да се вземе решение.

Според него сегашният състав на Висш съдебен съвет не трябва да избира нов основен прокурор. Стоев счита, че това би трябвало да стане от нов състав, а самият Висш съдебен съвет да бъде разграничен на две.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР