За измама с общинско жилище бяха признати за виновни днес

...
За измама с общинско жилище бяха признати за виновни днес
Коментари Харесай

Осъдиха бивша служителка на кметството и адвокат за далавера...

За машинация с общинско жилище бяха приети за отговорни през днешния ден от Районния съд в Хасково някогашната служителка на кметството Галина Савова и юрист Динко Стоев.

3 година и половина при първичен общ режим отнесе Савова. На ​30 месеца условно с 4 година изпитателен период е осъден юристът Стоев..Двамата ще би трябвало да платят на потърпевшите от измамата обезщетение в размер на 23 100 лева и законната рента върху сумата.

Присъдата не е дефинитивна. Тя предстои на обжалване и митинг пред Хасковския областен съд.​

Двамата бяха изправени пред Темида, че от април 2018-а до юли с. година измамили трима души, че ще им бъде продаден общински апартамент посредством подписване на контракт. Така са им нанесли имотна щета в размер на 23 100 лева Сделката е била осъществена. От общината по-късно са си възстановили собствеността върху жилището след решение на съда.

Галина Савова беше уволнена дисциплинарно от ​тогавашния кмет Добри Беливанов със заповед от 12 декември 2018 година за серия нарушавания при настаняването в общински жилища. Тя апелира, само че Хасковският областен съд удостовери уволнението й.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР