За изграждането на ботнета се използва рекламен софтуер.Хакерите използват компютърния

...
За изграждането на ботнета се използва рекламен софтуер.Хакерите използват компютърния
Коментари Харесай

Китайските хакери създадоха ботнет от 5 милиона Android устройства

За построяването на ботнета се употребява рекламен програмен продукт.
Хакерите употребяват компютърния вирус RottenSys за основаването на ботнет, в който към този момент вземат участие към 5 милиона Android устройства. В сегашната си версия, мрежата от софтуерни роботи се употребява за проявлението на натрапчива реклама. Но експертите на компанията Check Point откриха в кода потреблението на нов модул, написан на програмния език Lua, благодарение на който инфектираните устройства се сплотяват в една обща гигантска бот мрежа.

Новият метод дава на киберпрестъпниците неведнъж по-големи благоприятни условия, в сравнение с елементарното проявление на реклами. Става допустимо прикрито инсталиране на други приложения и автоматизиране на потребителския интерфейс.

RottenSys се е появил през месец септември 2016 година и се е употребявал единствено за проявление на натрапчива реклама. Но с течение на времето броят на инфектираните устройства постепенно се усилваше и доближи 4 964 460 устройства.

Lua съставният елемент, даващ опция за хакерите да получат достъп върху тези инфектирани устройства е прибавен в RottenSys предишния месец. Засега вредоносната стратегия се популяризира единствено на територията на Китай. Неговата скорост на разпространяване надвишава скоростта на множеството познати към сегашен ден сходни болести.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР