За изготвянето на експертизите относно взрива на автомобил от ще

...
За изготвянето на експертизите относно взрива на автомобил от ще
Коментари Харесай

Международни експерти се включват в разследването на инцидента с кортежа на Гешев

За правенето на експертизите по отношение на гърмежа на автомобил от ще се привлекат интернационалните специалисти. Те ще оказват помощ и в хода на следствието. Предстои да бъдат разпитани очевидци и да се правене на експертизи. Това съобщи представителят на основния прокурор Сийка Милева по време на брифинг.

По думите й е в една европейска страна е неприемливо да бъде осъществено на основния прокурор . Тя дефинира гърмежа като терористичен акт.

Следователят от Национална следствена служба Мариан Маринов уточни, че е осъществен оглед на цялата околност и на автомобила, в който е пътувал обвинител номер едно. Назначена е експертиза, която ще покаже типа на взривното вещество, количеството, тротиловия еквивалент и произхода - страната, от която е закупено.

Според него мястото на гърмежа не е определено инцидентно, защото има изострен завой и автомобила понижава скоростта си като минава.

Маринов съобщи, че всичко изказано досега във връзка с това какво е взривното устройство и какъв е тротиловия еквивалент са предварителни хипотези . Когато се направи експертизата тогава може да се приказва съответно, добави той.
 И израелски специалист очарован от професионализма в бомбата за Гешев
И израелски специалист очарован от професионализма в бомбата за Гешев

Взривното устройство е самоделно и е с еквивалента на 3 кг тротил
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР