За инцидент с ученик в Спортното училище съобщава Plovdiv24.bg, базиран

...
За инцидент с ученик в Спортното училище съобщава Plovdiv24.bg, базиран
Коментари Харесай

Кървава баня в училище! Дете намушка съученик, директорът нехае: Авторитетът е по-важен

За случай с възпитаник в Спортното учебно заведение оповестява Plovdiv24.bg, основан на сигнал от четец.

„На 1.06.2022 година е бил намушкан възпитаник от пловдивското Спортно учебно заведение от различен негов съученик. След което шефа, просто праща майл до Министерството на образованието, за „инцидент“, само че полиция не е викана на място и нападателят не е арестуван.

Обяснението за горното от страна на шефа на учебното заведение е: „Да не се накърнява престижът на училището…“

Оттук пораждат следните въпроси по отношение на отговорността на шефа на Спортното учебно заведение в Пловдив във връзка с здравето и сигурността на поверените му:

1. Какъв пропаднал вид би трябвало да си, с цел да поставиш престижа на някакво учебно заведение над здравето и сигурността на неговите възпитаници?

2. Въпросният шеф не е ли наясно, че учебното заведение се държи точно на учениците си?

3. Въпросният шеф на Спортното учебно заведение не е ли наясно, че прикриването на престъпно действие също е закононарушение единствено по себе си?

Министерството на образованието и науката, които явно живеят в някаква паралелна галактика, където престъпните закононарушения се назовават „инциденти“, а престижа на тази институция, колкото е останал, очевидно се крепи на съучастничество в прикриването на закононарушения!

Учителите и служителите на реда всяка година, без изключение, отварят огромни глътки и искания за високи заплати – биха ли обяснили в актуалната обстановка, по какъв начин тъкмо шефа на въпросното школо, обезпечава сигурността и здравето на учащите се и по какъв начин по тъкмо полицията извършва отговорностите си по запазване на публичния ред?“

Директор на Спортното учебно заведение „Васил Левски“ в Пловдив е многократният първенец на България по шахмат за дами Ружка Генова. Потърсихме я за коментар и ето какво отговори:

„Случаят е пресилен и не е за полицията. На фона на протичащото в близост може да прозвучи ужасно, само че не е по този начин, тъй като няма експанзия, няма намушкване, няма умишленост.

Случило се е денем, сред часовете и тренировката, на междинна закуска. Двама съотборници и другари, които живеят в една стая в общежитието, се хранели и си разменяли смешки и единият, както мажел лютеница, изпуснал ножа. Другият получил лека порезна рана на предната страна на подбедрицата. Оказана му е бърза здравна помощ, вършат му се медицински проучвания, с цел да сме сигурни, че няма някакви последици за него.

Уведомени са РУО и Министерството на спорта, тъй като има пострадване на възпитаник. Това е нелепа преживелица, няма намушкване или пронизване. Разговарях и с двамата възпитаници, с всички очевидци, с родителите на децата. Ще им се окаже нужната обща поддръжка и на двамата, ще им се проведат инструктажи за сигурност и внимание.

Предстои да свикам Координационен съвет, който ще реши каква просветителна глоба в тенденция сигурност ще им бъде наложена.“.

Директорката заяви още, че сега учебното заведение е в акция за банкет на възпитаници. Документи се подават до 20 юни, а от 21 до 29 юни са изпитите за първи тур.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР