За едни войната е борба за надмощие, за други повод

...
За едни войната е борба за надмощие, за други повод
Коментари Харесай

Мостът на спасението, по който украинските деца намират оставени играчки - никога не е късно да минеш от страната на надеждата

За едни войната е битка за превъзходство, за други мотив за боязън от заплахата да живеят в апетит, а за трети – неизясненост дали ще оцелеят и в днешния ден. Защото мястото, което доскоро е било техен дом, през днешния ден е цел за бомбардиране. Но за всички нас войната е единствено едно – голяма човешка покруса. А когато на този свят умират тези, в чийто ръце е бъдещето, а точно децата – не можем да останем равнодушни.

Вече седмици наред Украйна е цел на жестоки, нечовешки офанзиви, фамилиите живеят подземен. А тези, които имат шанс – съумяват да избягат. И в случай че през днешния ден, моето или вашето дете е имало щастието да отиде на детска градина, да прекара деня си в игри и успокоение, то те, бъдещето на Украйна, просто оцеляват. Дали в бункерите, дали в метрото, дали пресичайки границата, хванали мощно майка си за ръка...

 Украйна, бежанци, война

В такива времена, каквито в никакъв случай не сме вярвали, че ще доживеем в 21-ви век, е значимо да бъдем хора. Да бъдем съпричастни и да подадем ръка, най-много на децата, които към момента не са видели нищо от живота. Освен ужаса от войната.

Повод за тези размисли бе една позитивна вест, който научихме тази заран, а точно че мостът, свързващ Украйна и Румъния се е трансформирал, с изключение на в избавление за бежанците, само че и място, на което децата ще имат шанса да се ухилен. А тази фотография споделя доста повече от думите ни:

Bridge at a -Romanian border crossing.

Border guards left toys for Ukrainian children so that every child passing could take a toy with them.
— Daria Sipigina (@DariaSipigina)

Мостът, който се трансформира в днешния знак на положителното, е мястото, на което румънската гранична полиция и жители оставят играчки за децата бежанци. За да може всяко едно да си вземе движимост, която да го накара да се усмихне и да влезе в Румъния с хубави мисли.

Войната е неприличен, драматичен миг от човешката история, който всеки ден се молим да завърши, само че и също по този начин време, в което си личи, че измежду нас към момента има Човеци, за които състраданието не е непознато.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР