За една седмица петима съдии от Софийския районен съд (СРС)

...
За една седмица петима съдии от Софийския районен съд (СРС)
Коментари Харесай

Кошмар с делото на прокурорското синче! Страх и паника

За една седмица петима съдии от Софийския областен съд (СРС) са се отвели от делото на прокурорския наследник Васил Михайлов, сподели инспекция на „ Лекс “ в системата за инцидентно систематизиране. Мотивът на трима от тях е, че могат да зародят възможни подозрения в тяхната безпристрастност и незаинтересованост, тъй като виждат при разпределянето на делото нарушаване на Правилника за администрацията на съдилищата (ПАС). 

Според управлението на СРС такова нарушаване няма и прецизният прочит на относимите разпореждания е напълно друг от този, който вършат отвелите се съдии, написа Lex.bg.
-->
В края на декември 2022 година прокуратурата внесе в СРС обвинителен акт за 8 закононарушения, осъществени от Васил Михайлов, наследник на пернишкия прокурор Бисер Михайлов – за нанасяне на междинни телесни повреди на трима души, леки телесни повреди по хулигански подбуди на други двама, за непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и за закана с ликвидиране.

Делото е разпределено на инцидентен принцип на арбитър Весела Дончева. Тя обаче го приключва и го праща за разглеждане в районния съд в Перник, където са осъществени закононарушенията, каквито са условията в член 36, алинея 1 от Наказателно-процесуалния кодекс (НПК).

След като получават делото обаче всички съдии в РС-Перник си вършат отказ, като показват, че познават бащата на Васил Михайлов, който е обвинител в Окръжната прокуратура в града, и са в служебни и персонални връзки с него. А това, съгласно съдиите, може да докара до пораждане на съмнения в безпристрастността и обективността им.

Магистратите от РС-Перник се обръщат към Върховния касационен съд, с цел да дефинира различен еднакъв по степен съд, който да гледа делото.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР