За един град са важни смелите мечти. Тези, които включват

...
За един град са важни смелите мечти. Тези, които включват
Коментари Харесай

ГЕРБ мачка в Бургас още на първи тур? Бургазлии обичат Димитър Николов, ето част от проектите му

„ За един град са значими смелите фантазии. Тези, които включват бъдещи вероятности за развиване. Програмата, която ще ви показва е извънредно амбициозна – с мащабите на град, който е два или три пъти по-голям от Бургас. В годините съм се уверил, че не може да постигаш огромни фантазии, в случай че имаш дребни цели. Заради това моята цел е доста огромна – триумфът на Бургас “.
С тези думи претендентът за кмет на Бургас Димитър Николов откри предизборната си акция и показа стратегия без аналог в новата история на града, предава Флагман.
„ Ще продължа да бъде индивидът, който ще се бори Бургас да не бъде подценяван. През идващите 4 години ще бъдем в тежка конкуренция с огромни градове освен от страната, само че и от чужбина. Предстои борба за европейското финансиране! Имам самочувствието да кажа, че ръководя един сполучлив екип, който може да печели и пази европейски планове. Те са национални водачи. И тук има една доста тънка тематика. Европа ще дава средства на тези градове, които са водачи и съумяват да убедят другите към тях, че техните хрумвания и планове са по-силни. Не приказваме за една или две общини, а за 10-15, а за какво не и 20. Ще бъде доста мъчно, тъй като ще би трябвало да ги убедим, че нашите планове са по-важни. Вярвам, че ще успеем. Тези, които реализиран това обединяване ще бъдат водещи в страната и ще привлекат огромното финансиране за огромни планове “, сподели Димитър Николов.
Той и екипа му са създали разнообразни секторни политики, които ще подкрепят за динамичното развиване на общината.
Кандидатът за кмет на ГЕРБ е безапелационен, че страната е изправена пред демографска злополука.
„ Всеки лев, който ще бъде вложен в Бургас през идващите години, ще има акцент към демографията, основаване на по-добри условия, които да привлекат хора “, акцентира Димитър Николов.
Образованието е водещ приоритет за Димитър Николов.
Днес той анонсира, че следва основаването на студентско градче на територията на Пети километър – сред ж.к. “Изгрев “ и Северния обход. Кампусът ще бъде ситуиран на повърхност от 30 дка. Ще има жилища за студенти и преподаватели, научен център за научни проучвателен лаборатории, цифрова библиотека, паркови пространства и детска градина.
„ Ще стартираме построяването от нула на студентско градче, където и четирите висши образователни заведения ще имат общежития и корпуси. Ще има пространства за занимания, спорт и отмора. Това е амбициозна цел, само че съм уверен, че сложим ли я като тематика, ще се оправим “, добави Николов.
В програмата му е заложено развиването на „ Аква калиде “ като археологически студентски кампус. Комплексът ще е с археологически парк с образователна част, термаленан парк, бунгала и къмпинг за каравани. В региона на „ Аква калиде “ има 5 културни пласта, което е извънредно рядко събитие в цяла Европа. Потенциалът е голям и Общината желае да го развие.
Димитър Николов си сложи и друга амбициозна задача – да продължи разкриването на нови факултети. Първият, за който ще се борят, е „ Фармация “.
Предвидено е и построяването на ново учебно заведение в кв. „ Крайморие “, който е най-бързо развиващия се в града, с доста млади фамилии. Идеята е в едно от крилата да има морски център, който да притегля деца от цялата страна.
В програмата е заложено и строителството на нови здания към съществуващи учебни заведения – ППМГ „ Акад. Никола Обрешков “, ОУ „ Васил Априлов “, Гимназията по компютърно програмиране и нововъведения, Спортното учебно заведение.
Ще се ремонтират главно и редица учебни заведения. Сред тях – ОУ „ Георги Бенковски “, ОУ „ Антон Страшимиров “, учебното заведение в кв. Сарафово. За огромна част от тях е обезпечено европейско финансиране.
Предстои цялостна рационализация на детските градини – „ Вълшебство “ и „ Славейче “. Ще се построи и нова постройка на ДГ „ Ален мак “ в кв. „ Сарафово “, както и към ДГ „ Пинокио “ в ж.к. “Меден рудник “. Предвидени са нови физкултурни салони или ремонт на съществуващи такива в редица учебни заведения.
Николов е заложил и на друга забавна концепция в програмата си – да има детска градина, която да поема децата на родители, работещи с изключително време.
В сферата на опазването на здравето цел №1 е построяването на Националната педиатрична болница, по която се работи от години, както и новият корпус на Белодробната болница.
По отношение на пътната инфраструктура водещата цел е вторият обход на ж.к. “Меден рудник “.
„ Това ще е доста сложна задача, само че единствено преди няколко години, когато говорихме за Северния обход мнозина се смееха, а в този момент на драго сърце минават през него. Трябва да го създадем, с цел да дадем по-големи вероятности на ж.к. “Меден рудник “, настоя Николов.
В програмата му са заложени построяването на кръгови кръстовища на бул. “Захари Стоянов “, разширението на бул. „ Одрин “, което от няколко седмици действително стартира, етажен паркинг на ул. “Ген. Гурко “, още един етажен паркинг до новата детска болница.
Димитър Николов е планувал да продължи и облагородяването на вътрешните квартални пространства по програмата „ Моят град, моят квартал, моята улица “. Заложено е построяването на редица дребни паркове в кварталите.
На дневен ред е и концепцията за картинг писта в региона на бургаския полигон.
Кандидатът за кмет Димитър Николов акцентира, че правосъдният проблем с прословутата Дупка на площад „ Тройката “ действително е позволен и след изборите ще има допитване до жителите за бъдещето на това пространство.
Изготвена е и смела стратегия за разширението на индустриалните зони. Логистичен парк – фаза 1 е с привършен потенциал, съществено се запълва и фаза 2 – край ж.к. “Меден рудник “, а новите оферти са за зони в региона на Девети километър, където стъпи огромен цех за бронетранспортьори, както и зона 12-ти километър, която е общо 346 дка, в непосредствена непосредственост до Автомагистрала Тракия и основни пътища.
По отношение на туризма има проекти за основаване на градски аквариум. Ще се търси финансиране по европейските стратегии, ще се насърчи развиването на водни атракции и разширението на КТЧ „ Ченгене скеле “. Общината ще направи действия пред страната и за приемане на общински плаж, който ще е безвъзмезден.
В спортната инфраструктура са заложени няколко основни плана. На първо място новият градски стадион в ж.к. “Меден рудник “, където всички процедури към този момент са минали, а напълно скоро ще бъде оповестена социална поръчка. Вече са обезпечени средства за цялостния ремонт на спортна зала „ Младост “, планувано е и възобновяване на „ Бойчо Брънзов “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР