За Движението за права и свободи (ДПС) темата Пеевски е

...
За Движението за права и свободи (ДПС) темата Пеевски е
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Темата Пеевски е ясна, не е ясна темата Капитал

За Движението за права и свободи (ДПС) тематиката " Пеевски " е ясна и тя е на дневен ред поради задкулисието на кръга " Капитал ". Тези хора рисуват черни облици и отстраняват политици, които са им неуместни. За обществото не е ясна тематиката " Капитал " със задкулисието и всичко, което пречи на демокрацията в страната. Това съобщи пред Нова телевизия заместник-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев.

Той напомни, че също е бил жертва на задкулисието на кръга " Капитал ". Така беше нарисуван моят облик в Съюз на демократичните сили и аз трябваше да напусна, сподели Цонев.

Обясни, че от кръга " Капитал " по този начин са обрисували Делян Пеевски, че с изключение на у нас е станал елементарен за приложимост и оттатък Океана. Това е повода Пеевски да бъде нападнат по закона " Магнитски ". Това американско законодателство не оказва въздействие върху Движение за права и свободи, само че влияе негативно върху политическия живот в България, призна Йордан Цонев.

Гонят Пеевски за две офшорни компании, че не ги е заявил. А това не е правилно - те са декларирани на 100 %. Двете компании ги нямало в докладите му, а не пишат, че компанията-собственик на тези двете е заявена.

Иво Прокопиев какъв брой офшорни компании има? Някой знае ли, попита Цонев. 

Делян Пеевски е с лицето си в политиката. Още от 2005 година застава с личността си в публичния живот. Пеевски ще потвърди и ще разобличи задкулисието, тъй като то демотивира политическа България и прави нашата народна власт единствено фасадна, предизвести Цонев. Ако искаш да си в политиката, застани с лицето си, акцентира той.

Що се отнася до президента Румен Радев, който се бори за втори мандат на " Дондуков " 2, Йордан Цонев бе песимистичен и изясни, че Радев не е съумял да извърши със значение понятието за " обединител на нацията ".

" Какво значи да си обединител на нацията? Нямало да се сплотява с чекмеджетата с парите? Кой те кара да се обединяваш с тях ", запита Цонев, насочвайки въпроса към Радев. И изясни, че президентът би трябвало да е посредник сред политическите партии. Последните са в конкуренция за гласоподавателите, минават границата и разделят обществото. Тук е ролята на президента, сподели Йордан Цонев.

В мандата на Радев станало ясно, че той не схваща тази идея. Президентът би трябвало да остане в това поле, в което може да задържи на една маса политическите партии, акцентира Цонев.

Според него служебните кабинети на Радев са проспали рецесиите от последните месеци. не са създали имунизационен проект, не са съумели да убедят хората с дейностите си. " Кой не знаеше, че есента ще влезем в тежка пандемична рецесия ", запита риторично Цонев.

Що се отнася до претендента на Движение за права и свободи за президентския пост - Мустафа Карадайъ - Цонев изясни за какво придвижването е номинирало своя ръководител. Карадайъ е политик от ексцентричен, изчезващ тип. Израснал в оскъдно родопско село, залагал на труд, останал рано без татко. Извървял е целия път в живота по сложния. Той е в политиката още от студент, изкачил е цялата стълбица в Движение за права и свободи - от редови член до ръководител на партията. За него институциите в страната са най-важното нещо. Носи Конституцията в себе си и държи за спазването й, описа Йордан Цонев.

Зам.-председателят на Движение за права и свободи сподели още, че кандидатурата на Мустафа Карадайъ е тип предизвикателство към българите дали считат етническите турци за равни. " Можете ли да изберете наше чадо отпред на страната? ", е въпросът, който Движение за права и свободи задава към българските жители? 30 години избираме етнически българи на всевъзможни постове. Турците гласуваме, обичаме си страната, ще продължаваме да го вършим. Искаме да забележим вие по какъв начин се отнасяте към нас...

Според Йордан Цонев Движение за права и свободи е доста толерантна партия и желае обществото да узрее за това, което към този момент е станало в Европа. Европа избра етнически турчин за водач на либералите в лицето на българския жител Илхан Кючюк, а за негов заместител бе посочена Искра Михайлова, която е претендент за вицепрезидент на България, сподели Цонев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР