За дванадесети пореден път Клиниката по ендокринология към УМБАЛ Д-р

...
За дванадесети пореден път Клиниката по ендокринология към УМБАЛ Д-р
Коментари Харесай

Предстоят 12-ти ”Плевенски ендокринологични дни – 2023”

За дванадесети следващ път Клиниката по ендокринология към УМБАЛ „ Д-р ГеоргиСтрански ” и под управлението на доцент Катя Тодорова и МУ-Плевен провеждат и ще проведат пролетна научна среща с надпис ”Плевенски Ендокриннологични дни - 2023 ”.

Основната тема на научния конгрес ще бъде „ Затлъстяването като здравен проблем ”. В програмата са включени 15 лекционни презентации от видни български лектори - професори, доценти и млади учени, които в границите на два дни ще преглеждат казуса от разнообразни фокуси: патофизиология, клиника, диагностика, терапия и бъдещи преспективи.

Освен това, по традиция ще се разискват и други настоящи проблеми в региона на ендокринологията, като особено място ще бъде отделено на „ горещите ” точки в диабетологията и тиреоидологията в тенденция за предварителна защита и лекуване.

Ще се дискутират вероятностите на актуалните лечения, в светлината на съвремените рекомендации. Обширността на тематиките дава опция за по-широк обсег и по-задълбочен метод в ревютата на лекторите, които са с извънредно богат научно-изследователски и клиничен опит.

Организаторите изричат своята вяра, че научната среща ”Плевенски Ендокриннологични дни - ”2023 ” ще спомогне за поддържане и обогатвяване на професионалните познания, опит и подготовка на всички участници.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР