За добра кауза, свързана със здравето и живота на хората

...
За добра кауза, свързана със здравето и живота на хората
Коментари Харесай

Бил Гейтс призова да се подготвим за по-сериозна пандемия

За добра идея, обвързвана със здравето и живота на хората по света, американският милиардер Бил Гейтс е подготвен да даде половината от положението си

 Бил Гейтс

Говорейки в Сидни, Австралия, Бил Гейтс сподели, че човечеството е постъпило неуместно по време на пандемията , провокирана от новия ковид, написа Daily Mail. За да се приготви за идващото злополучие, цялата международна общественост би трябвало да създаде явен проект за деяние, както се прави в битката с пожари и трусове. Възможно е идната опасност да бъде породена от основан от индивида вирус, който е избягал от някоя лаборатория и е даже по-заразен и гибелен от ковид SARS-CoV-2.

Политическите водачи би трябвало да загърбят разликите си и да работят дружно, сподели Бил Гейтс

– Сравнете икономическите разноски за подготовка за идната рецесия с цената на тази рецесия, която коства на стопанската система 10 трилиона $ загуби – сподели той. – Постъпихме неуместно с пандемията, без принадлежности и обединен проект за деяние.

За да бъдат подготвени да посрещнат офанзивата на нов вирус, милиардерът предложи страните да организират взаимни учения на всеки пет години и да основат интернационална група, която да записва и прави оценка резултатите от тези учения. Освен това Гейтс е подготвен да подари половината от положението си, с цел да подсигурява, че системите за опазване на здравето , обучение и енергийни запаси са налични за всички, в това число за най-бедните хора на планетата.

„ Животът на човек може безусловно да бъде избавен за 1000 $ и няма доста неща на света, които могат да донесат такова задоволство “, сподели Бил Гейтс.

В края на речта си основателят на най-голямата софтуерна империя разкритикува Съединени американски щати за политиката им по отношение на Китай.

„ Виждам възхода на Китай като голяма победа за света… Настоящият нрав на Съединени американски щати по отношение на Китай е един тип нрав на губещ “, сподели още той.

Инфо: www.dailymail.co.uk

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР