За дистанционното обучение тази година е важно да се каже,

...
За дистанционното обучение тази година е важно да се каже,
Коментари Харесай

Служебният министър на образованието: Около 25% от децата са изпаднали от дистанционното обучение

" За отдалеченото образование тази година е значимо да се каже, че системата е издържала и това се дължи извънредно на напъните на учителите. Те са героите на нашето време, дружно с лекарите ", означи в предаването " Тази събота и неделя " министърът на образованието в служебния кабинет - проф. Николай Денков.

" Един не дребен дял от децата обаче са изпаднали или са имали доста лимитирано отдалечено образование. Това значи, че когато е излязла учебната система в електронна среда, те не са имали достъп до устройства и до интернет, това се оказа проблем, който не е толкоз финансов, колкото учредителен. Между 20% и 25% от децата са били наранени от това, че се е прекосявало на отдалечено образование, до което не са имали достъп ", изясни проф. Денков.

Слабата имунизация в системата на образованието той си изяснява с естествените страхове на хората, които по думите му няма от къде да получат информация.

" Стратегически нашето обучение би трябвало да свърши две неща – едното е да се промени системата на финансиране и от правилото " парите следват ученика ", би трябвало да стане " парите следват качеството ". За да се случи това, би трябвало да изградим система за оценка на качеството в учебното и предучилищното обаразование, каквато липсва сега ", изясни служебният министър.

Според него би трябвало система, която да демонстрира до каква степен учебното заведение е помогнало да напредне ученикът в съответния интервал и да сътвори тласък на всички да се борят за това ученикът да напредва в образованието.

" Дигитализацията не е просто потребление на устройства и основаване на уроци, които учителите да могат да употребяват. Много по-важно е да се разбере, че същинското обучение към този момент е персонализианото – учителат да може да се грижи за всяко дете. Има два метода да стане това – да сложим доста повече учители или да вкараме новите технологии ", счита проф. Николай Денков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР