За дефицит на лекарства за респираторни заболявания в аптечната мрежа

...
За дефицит на лекарства за респираторни заболявания в аптечната мрежа
Коментари Харесай

Сигнали за недостиг на лекарствата за грип има в аптечната мрежа в Румъния


За недостиг на медикаменти за респираторни болести в аптечната мрежа в Румъния оповестяват медиите в северната ни съседка. “В Букурещ на никое място няма Тамифлу. В аптеките в страната се намират единствено по една-две кутии ”, отбелязва вестник “Либертатя ”. “Търсенето се усили тъкмо по време на зимните празници, когато складовете не работеха ”, отбелязва Флорина Бонифате, основен секретар на Колежа на фармацевтите в Румъния.

В отговор на рецесията румънското министерство на опазването на здравето разгласява на формалната си страница лист с наличните противогрипни медикаменти в страната. Оттам прецизират, че в аптеките се оферират два заместителя на антивирусния препарат Тамифлу - Ebilfumin и Segosana. 

“Имаме ресурс с над четири милиона таблетки Оселтамивир ”, осведоми здравният министър Александру Рафила, представен от вестник “Адевърул ”. Днес той се срещна с производители и снабдители на медикаменти. Това е втората му сходна среща в границите на два дни.

“В Румъния, за разлика от други страни, няма рецесия с ибупрофен или ацетаминофен, с помощта на фабриките за медикаменти, които ги създават. Днес имахме полемики всички аптеки да бъдат заредени с нужните медикаменти. Предстои ми среща и с огромните дистрибутори. Ще намерим решения, с цел да няма спиране на доставките “, съобщи още министърът, представен от Диджи24. 

Още в края на предходната година в материал за Джи4Медия от Колегията на фармацевтите в Румъния предизвестиха за вероятен дефицит на разнообразни антибиотици.

Очаква се грипната вълна да доближи своя пик в Румъния сред 15 януари и 10 февруари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР