За да се върне на власт, Борисов е готов да

...
За да се върне на власт, Борисов е готов да
Коментари Харесай

Нинова бърка ,,Неохим“ с ,,Нефтохим“. И тази жена е била министър на икономиката и вицепремиер?!

„ За да се върне на власт, Борисов е подготвен да лъже от заран до вечер. Борисов, чу ли какво ти споделиха през днешния ден в „ Нефтохим “, написа през днешния ден в профила си във Facebook водачът на Българска социалистическа партия и някогашен стопански вицепремиер Корнелия Нинова. Борисов обаче през днешния ден бе в напълно друго дружество, което стопира работа поради скъпия газ – „ Неохим “.



Грешката на Нинова, която допреди по-малко от месец отговаряше за бранш „ Икономика “ даде мотив политици и анализатори да разгласяват във Facebook пояснения каква е разликата сред двете производства.

Делян Добрев, ГЕРБ

Първо – за Ваше сведение, госпожо Корнелия Нинова – някогашен министър на стопанската система и промишлеността и вицепремиер, през днешния ден господин Борисов беше в „ Неохим “, който се намира в Димитровград, а не в „ Нефтохим “, който е в Бургас! „ Неохим “ е едно от най-големите индустриални предприятия в България и като вицепремиер на промишлеността беше добре за 8 месеца най-малко да разберете къде се намира.

„ Неохим “ създава торове, а Нефтохим създава горива. Освен това като вицепремиер до скоро, в случай че в действителност искахте контракт за газ от „ Газпром “, можеше да го отстоявате от позицията на ръководещ в обединението! Нали знаете, че има оперативно съвещание на Министерски съвет на което сте се отказали от „ Газпром “? Да, на същият този кабинет на който Вие му бяхте вицепремиер.

Не е морално да обвиняваш някого, че лъже, а ти да манипулираш безскрупулно! Многократно господин Борисов съобщи, че един от първите закони, които ГЕРБ ще внесе в новия парламент, ще бъде за 100% диверсификация от „ Газпром “! А през днешния ден съобщи, че в случай че българите ни изберат още веднъж, персонално той ще отиде до Вашингтон, с цел да контракти дълготрайни контракти за полутечен американски газ, с цел да реализираме диверсификация и че ще се види персонално с Мицотакис и Ердоган, с цел да контракти потенциал за разтоварването му на гръцки и турски пристанища. И щяхме да резервираме потенциал за държавната ни компания, а нямаше да плащаме комисионни на медиатори!

Очевидно сте гледали лайфа на господин Борисов, само че комфортно за Вас премълчавате в поста си, че той категорично посочи, че до момента в който подпишем дълготрайни контракти, можем да употребяваме газа по контракта ни с Газпром, който изтича в края на годината.

За разлика от Вас, Кирил Петков и Асен Василев, господин Борисов нямаше да губи време, тъй като знае какво би трябвало да се направи и по какъв начин да го направи!

Десислава Атанасова, ГЕРБ

Корнелия Нинова, разликата сред производството на „ Неохим “ и „ Нефтохим “ е голяма, съвсем колкото разликата сред оръжие за Украйна и оръжие за Полша.

Голяма разлика има и сред истина и неистина и освен в обръщението Г-жа пред тях.

Тома Биков, ГЕРБ

Че Корнелия Нинова бърка „ Неохим “ с „ Нефтохим “ не е огромна драма. По-голямата е, че загатва думата „ неистина “.

От години, като водач на Българска социалистическа партия, тя организираше политика на консерватизъм и антилиберализъм (колко това е съответно за една социалистическа партия е различен въпрос), с цел да се коалира най-после с най-ултралибералните обединения Политическа партия и Демократична България. И освен, че се коалира, само че от 100 километра си личеше нейната наслада от този факт. Когато гласувахме вота на съмнение против държавното управление на Петков, замалко да се разплаче пред телевизионните камери.

След това, до момента в който вееше съветския байряк държавното управление, в което участваше скъса връзките с „ Газпром “, а по-късно невиждано в международната история изгони от страната 70 съветски дипломати. И в двата случая, Нинова все се оказа неразбрала, тъй като я решението било взето някъде, където тя не била, я било различен сектор, в който тя не взела участие. Така с присъединяване на Българска социалистическа партия и със симпатичната заплеснатост на Нинова се взеха толкоз радикални антируски решения, каквито ни Иван Костов, ни Филип Димитров биха помислили да вземат, до момента в който бяха министър председатели. Аз нямам нищо срещу тези решения, само че от Нинова не чухме ни стон, ни вопъл. И в случай че на мен ми е все тая, тъй като в никакъв случай не съм дал своя вот за Българска социалистическа партия, въобразявам си какво им е на нейните гласоподаватели социалисти, на които постоянно се пада ролята на подведените. Впрочем, по какъв начин се усещат проличава по траекторията на доверие към Българска социалистическа партия, която от огромна партия се трансформира в дребна патерица на един другарски кръг от политически шарлатани. Затова на тези избори, Българска социалистическа партия ще се бори за влизане в Народното събрание и за нищо повече.

Сега Нинова е възмутена от Борисов, тъй като отишъл да види какво се случва с „ Неохим “. Докато се възмущава, тя дава обещание, че ще възвърне връзките с „ Газпром “, а през това време нейните съдружни сътрудници стачкуват пред президентството против Радев, който щял да връща „ Газпром “. В същото време и тя и те дават обещание да се коалират още веднъж. Това се назовава политическа биполярност.

Тук въпросът обаче е, за какво Нинова не отиде в Неохим и не се опита да поговори с хората там? Все отново допреди няколко дни, тя се водеше министър на промишлеността. Впрочем, ще напомня, че с цел да избави министерското си кресло, Нинова разгласи, че е подготвена да издигне за министър председател с мандата на Българска социалистическа партия Асен Василев. Същият, който още през февруари разгласи, че България ще скъса връзките с Газпром и няма да договаря за нов контракт. Това апропо беше преди да стартира войната в Украйна. Тогава Нинова още веднъж се правеше, че не чува. Сега може да отидат дружно с Асен Василев в Неохим и да предложат общо решение за решение на казуса с газа. Ще се получи като сцена сред Хитър Петър и Настрадин Ходжа, които се надлъгват. Само не зная, на хората, които са на път да останат без работа поради далаверите с газа, дали ще им бъде смешно.

Антон Тодоров, политически анализатор

Тази жена, която не прави разлика сред Неохим и Нефтохим, е била министър на стопанската система и вицепремиер! Срам, огромен позор!

Димитър Стоянов, правист

След седем месеца като министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова очевидно не прави разлика сред „ Неохим “ и „ Нефтохим “.

За да я улесня – едното прави минерални торове, а другото нафта.

Едното се намира в Димитровград, а другото в Бургас.

Едното стопира работа и освобождава служащи поради породената от държавното управление на „ смяната “ газова рецесия, а другото по линия на съветския нефт им е доста скъпо на променаджийското сърце.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР