За да се подготвят за празниците, българите търсят ниски цени

...
За да се подготвят за празниците, българите търсят ниски цени
Коментари Харесай

Курс по български език карат 120 души от Одрин

За да се приготвят за празниците, българите търсят ниски цени и високо качество на турските пазари, написа ежедневник Daily Sabbah.

Според създателя нашенците идват на огромни групи, с цел да пазарят в Турция, където качеството е високо, а цените – ниски.

Най-популярен измежду българите е разположеният на северозапад град Одрин, където разнообразието е огромно. Там пазаруващите могат да намерят както домашни използва, по този начин и облекла. Храна е неразрешено да се внася, само че постоянно има метод да си донесете прясно сирене, кашкавал и техните божествени маслини и зехтин.

Сривът на лирата направи Турция преференциално място за извършване на покупки, освен за хората от пограничните региони, само че и от цяла България.

За да привлекат още туристи, в града са сложени табели на български, а в интернет са пуснали уеб сайтове, с цел да може връзката сред търговците и купувачите да е по-лесна.

За да отговорят на интереса, от страна на българите, търговците в турския град започнаха да учат и български език.

Сред първите записали се на курс е Айше. Тя работи в хотел, в който отсядат най-вече българи и е значимо да ги схваща. Обучението е гратис и се провежда от Търговската палата.

" Интересът е освен от продавачи само че и от хора от администрацията, даже служители на реда. Обучението е четири месеца, като задачата е да научат български език говоримо ", показва Реджеп Зъпкъкурт, ръководител наа ТПП-Одрин.

От началото на годината на курс по български език са се записали 120 души от Одрин./Марица

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР