За да се оттегли един папа от поста си преждевременно,

...
За да се оттегли един папа от поста си преждевременно,
Коментари Харесай

Папа Франциск се ядоса! Взе голямо решение

За да се отдръпна един папа от поста си прибързано, би трябвало да има изключителни условия. Това не е някаква мода. Това сподели папа Франциск, представен от Ройтерс.

Той е декларирал това на среща с африкански йезуити по време на неотдавнашното си посещаване в Демократична република Конго. Това е смяна в позицията му по отношение на предходни негови изявления, че по-голямата дълготрайност на живота и подобренията в медицината биха могли да трансфорат отдръпналите се папи в институция в Църквата, отбелязва Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.
-->
По-рано този месец Франциск повтори своите мнения, които направи за испански вестник през декември, че няколко месеца откакто е бил определен за папа през 2013 година е предал на представител на Ватикана писмо с оставката си, ако един ден изпадне в безсъзнание или стане некадърен да взема решения.

„ Това обаче не значи, че папите, подаващи оставка, би трябвало да се трансформират в да кажем в мода или в нещо обикновено ”, декларирал Франциск на африканските йезуити. „ Смятам, че понтификатът би трябвало да бъде до живот. Не виждам причина за какво да не бъде така… Историческата традиция е значима. Ако вместо това слушаме злословия, значи ще би трябвало да сменяме папите на всеки 6 месеца ”, съобщи той. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР