За да постигнем градус и половина намаляване на температурата на

...
За да постигнем градус и половина намаляване на температурата на
Коментари Харесай

Климатолог с покъртителна прогноза. Предупреждението

За да реализираме градус и половина понижаване на температурата на Земята, обещаните промени би трябвало да са седем пъти по-големи. Самоунищожаваме се. Събитията ми припомнят на Втората международна война. Настъпват промени, които не са плавни, а неочаквани – така наречен повратни точки. Започнал е процесът на повишение равнището на океана, то е към този момент с 20 см. по-високо. Амазония може да изчезне до 50 години.

Това сподели създателят в платформата „ Климатека ” Валентин Симеонов в предаването „ Лице в лице ” по БТВ.
-->
" Климатичните промени са като една железна пръчка. Ако приложите напън, тя се огъва, само че идва миг, в който се чупи. Така е и с климата. Тези стойности, за които сигнализираме, не са определени, тъй като са кръгли, а тъй като са повратни. Т.е. при достигането на избрани стойности, настъпват фрапантни промени, които са внезапни и необратими ", предизвести той. 

„ Ние сами провокираме бурите, които ни връхлитат ”, посочи той.

По думите му парниковият резултат има и позитивна страна. „ Без парниковите газове температурата на Земята ще е приблизително 18 градуса. Те са потребни, само че в избрани граници ”, уточни Симеонов.

Ръководителят на програмата " Климат и сила " във WWF България Апостол Дянков добави, че това, което се случва с климата, е объркващо.

Според него решението на казуса е в две направления – да се понижи парниковия резултат с понижаване на въздействието на горивата и с умни решения.

Симеонов сподели, че се стопира естественото въздействие на времето. „ Случва се блокиране на зоните с атмосферно въздействие и времето на едно място се резервира непрекъснато, което е извънредно. Друг фактор е високата температура на морската вода. Това загряване образува изпарение, което зарежда циклоните ”, изясни още климатологът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР