За да отбележи 10 години от поставянето на световния рекорд за

...
За да отбележи 10 години от поставянето на
световния рекорд за
Коментари Харесай

Пълна реставрация за най-бързата SKODA

За да означи 10 години от слагането на световния връх за най-бърз сериен двулитров автомобил с принудително пълнене, британското поделение на SKODA осъществя стратегия по цялостната реставрация на употребяваният по време на инициативата в Боневил състезателен автомобил.

В края на , специално готова от английското подразделение на SKODA Octavia vRS сложи нов рекорд за оптималната скорост, като успя да записва краен резултат от 227.080 мили в час или 365 км/ч.

За скоростната самодейност, двулитровият четирицилиндров TSI задвижващ елемент на състезателната Octavia vRS е минал през сериозна стратегия за доработка, в това число и с ново турбо, което дава възможност на мотора да генерира максимална мощ от 600 конски сили. Максималният въртящ миг на мотора е 450 Нм в диапазона 6000- 7700/мин, а предавателната кутия е била шестстепенна механична, заимствана от Octavia GreenLine II.

От британското поделение на SKODA споделят, че макар множеството последвали опити, върхът в категорията G/PS към момента е благосъстоятелност на SKODA.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР