За четвърта поредна година общият размер на застъпената площ и

...
За четвърта поредна година общият размер на застъпената площ и
Коментари Харесай

Двойно застъпените площи намаляват за четвърта поредна година

За четвърта поредна година общият размер на застъпената повърхност и броят на земеделските стопани, които са ги обрисували понижават доста. Това сочат данните от завършилите кръстосаните инспекции в Държавен фонд "Земеделие " за Кампания 2018, оповестяват от пресцентъра на фонда.

За актуалната акция са открити поддържания в заявките на 9 456 претенденти с обща повърхност 5 457 ха. За съпоставяне - за Кампания 2017 стопаните със застъпени площи са били с 1 000 повече, а общият размер на двойно заявената повърхност е над 6 000 ха.

От фонда уведомява земеделските стопани, претенденти по схемите и ограниченията за директни заплащания, че стартира процедурата по изпращане на уведомителните писма за откритите поддържания. В период до 20 работни дни от приемането на уведомително писмо, само че не по-късно от 1 декември 2018 година, претендентите би трябвало да се явят в съответната регионална дирекция на Държавна фирма "Земеделие ". Там следва да показват документи, доказващи правото за прилагане на застъпените площи.

Земеделските стопани имат опция да създадат информация за застъпванията за Кампания 2018 и какъв е размерът на двойно заявените площи в секция "Система за самостоятелна информация по Директни заплащания ". Платформата се намира на уеб страницата на фонд "Земеделие ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР