За четвърта поредна година Община Пловдив реализира програмата за изграждане

...
За четвърта поредна година Община Пловдив реализира програмата за изграждане
Коментари Харесай

Продължава облагородяването на училищните дворни пространства в Пловдив

За четвърта поредна година Община Пловдив осъществя програмата за създаване или ремонт на спортни площадки и облагородяване на дворните пространства в общинските учебни заведения. Максималният размер на финансирането от страна на Община Пловдив за един план е в размер на до 80 % от допустимите разноски, само че не повече от 48 000 лева с Данък добавена стойност.

Общо 15 общински учебни заведения са подали планове за финансиране през 2023 година на стойност 752 058,43 лева Собственият принос на учебните заведения е в размер на 149 588,94 лева, а желаното финансиране от Община Пловдив възлиза на 602 467,69 лева Финансиране ще получат всички 15 кандидатствали учебни заведения със сумата от 561 621,40 лева, като съфинансирането от тяхна страна е в размер на 142 478,68 лева

Предвижда се създаване, ремонт, обезопасяване и узаконяване на спортните площадки, както и облагородяване на дворните пространства, обезпечаване на ограничения за налична архитектурна среда, настоящ ремонт на санитарни пространства и унищожаване на рискови постройки/ уреди.

“Стартирахме тази стратегия при започване на мандата на кмета Здравко Димитров за да подкрепим учебните заведения и да подобрим положението на дворните пространства. За 4 години сме финансирали планове в 42 учебни заведения от общо 52 общински. Това е една от доста сполучливите ни начинания в общинската просветителна стратегия. Инвестициите са за над 1 799 309 лева “, съобщи зам.-кметът по обучение Стефан Стоянов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР