За блокирането на работата на Народното събрание от ИТН, БСП

...
За блокирането на работата на Народното събрание от ИТН, БСП
Коментари Харесай

Тошко Йорданов унижи Христо Иванов: Оказа се в ролята на патката, която не знае как да върши работа

За блокирането на работата на Народното събрание от Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия и „ Възраждане “ и за какво депутатите от трите партии обкръжиха парламентарната естрада Tribune.bg беседва с ръководителя на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.
Г-н Йорданов, какъв беше претекстът Ви да излезете на трибуната?
Ние с разнообразни претекстове застанахме на трибуната, що се касае до трите партии, които участваха в митинга. Ние от Има Такъв Народ считаме, че не би трябвало да се вършат такива промени в конституцията без социална поддръжка и със силата на едно болшинство, което си измисля правила, та да му стига броя, с цел да трансформира конституцията. Това е незаконно. Това не е демократично. Това е проява на власт. Да създадат референдум и да питат българите желаят ли да се трансформира конституцията или не. Иначе да я трансформират съгласно себе си, това са комплексите на Христо Иванов.
Защо се трансформира конституцията съгласно вас?
Сделката е Христо Иванов, който бленуваше да трансформира конституцията, без да знае какво желае в действителност, и инцидентно се оказа в позиция, подкрепяна от Движение за права и свободи и ГЕРБ, в този момент да прави промени, само че предложенията са тъпи.
Казвате, че ги пишат на коляно?!
На коляно и на каквото се сетите, те нямаха концепция, че в миналото ще се стигне до такава степен. ГЕРБ и Движение за права и свободи ги употребяват, с цел да си прокарат нещата в бюджета и да си вземат парите, а Христо се оказа в ролята на патката, която би трябвало да прави работа, а не знае по какъв начин. Само че, вредата ще е за всички българи. И те си мислят, че силово ще ни постановат това. Няма да стане. Имат болшинство, само че да забележим по какъв начин ще ни изхвърлят от трибуната.
Имате поради, че е рисково да се откажем от условието да няма двойно поданство за министри и висши държавни длъжности?!
Там може да се спори. Нашето мниние е по-скоро, че за жители на страни от Европейски Съюз може би би трябвало да падне това предписание. Разбира се, би трябвало да се разиска, само че не е това казусът. Проблемът е всичко останало. Няма една организация на гилдията, която да каже, че приема измененията в конституцията. Напротив, всичките отзиви са негативни. Така единствено поради „ сглобката “ и кефа на Христо Иванов, с цел да могат безотговорно да крадат пари, ни оферират промени в конституцията, които ще я създадат в пъти по-лоша от тази, която имаме. Защо би трябвало да го разрешаваме това?!
Има опасения, че когато тези промени се апелират пред Конституционния съд/КС/, може да се окажем с два Народното събрание и двама министър председатели в един миг?!
Да, по този начин е. Най-вероятно Конституционен съд ще смъкна измененията, които в този момент ни се натрапват. И в случай че забелязахте през вчерашния ден потеглиха да трансформират състава на Конституционен съд за новият Конституционен съд да не им прави тези проблеми, с цел да имат болшинство. Няма да стане това. Затова сме ги блокирали. Ние поради конституцията и това, което вършат.
А ориста на Паметника на Съветската армия/ПСА/?
Първо, Съветската войска не е освободителка през 1944г. Второ, идва и тезата, че няма логичност да буташ монументи, тъй като те са историческа памет. В последна сметка, в случай че този паментик е рисков, какво да кажем за панелките, в които живеят хора. Те са в пъти по-опасни от паметника. Не са се засилили да ги ремонтират. ПСА не е ярък образец за нашата история. За страдание, с цел да сме исторически точни, Съветската войска нямаше да влезе у нас, в случай че Съединени американски щати и Англия не се бяха съгласили на Ялтенската среща да го позволен. Така че и другата половина от сътрудниците ни са ни отсвирили тогава.
А има ли задоволително документи да се демонтира ПСА?
Българска социалистическа партия и „ Възраждане “ изискват документи и считат, че няма. Според Политическа партия има, Движение за права и свободи не знаят. На нас, както ви споделих, ПСА не ни е приоритет.
 
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР