За Бисер Петков аз мога да говоря само с уважение,

...
За Бисер Петков аз мога да говоря само с уважение,
Коментари Харесай

Сачева против антисемейните политики

" За Бисер Петков аз мога да приказвам единствено с почитание, защото го познавам повече от 10 години, надалеч преди да участваме в изпълнителната власт. Това, което е несъмнено за него е, че е доста добър специалист. Но да си министър е политическа позиция и функционалността на политиката е освен да се намерят най-хубавите решения, само че те да бъдат показани по метод, по който да получат социална поддръжка ", сподели в студиото на " Панорама " нощес общественият министър Деница Сачева.

Днес в България няма нито една институция за деца с увреждания. И това, че има справедливи проблеми в обществените услуги, това, че има дефицит на обществени служащи, това, че има компликации във връзка с възнаграждението, това са обстоятелства. Но също по този начин ние не би трябвало да отхвърляме и достиженията, съобщи Сачева.

Парламентът одобри нарастване на заплатите на обществените служащи по предложение на Българска социалистическа партия. Сачева изясни, че заплатите са били подкрепени от всички, нямаше нито един срещу или въздържал се. Това е едно общополитическо схващане за това, че обществените служащи би трябвало да получат повече пари и надлежно е имало благоприятни условия в бюджета.

Казусът с болничните е доста сериозен, счита министърът. От една страна не може да се допусне да се понижават дадени на хората права, само че не може и да не бъдат регистрирани проблемите на българските работодатели.

Възложена е задача в едномесечен период НЗОК и Национален осигурителен институт да създадат разбор на съществуващото състояние, с цел да може да се вземе най-точната и ясната преценка дружно с работодатели и синдикати. Аз мисля, че тази тематика е и тематика на Българския лекарски съюз, съобщи министърът.

За абсурда с проблема, че две пенсии се оказват по-малко от една, министърът сподели, че докладите още не са подготвени и няма фактологични докозателства за това изказване. Решението за втората фаза на погашение на пенсиите е едно от най-важните.

Този бюджет дава изпреварващо 250 лв. минимална пенсия, което е съдружно съглашение сред ГЕРБ и Обединени патриоти, разясни тя.

Причина за отлагането на Закона за обществените услуги е неналичието на социална поддръжка, изясни Сачева.

Правителството няма желание да организира антисемейни политики. Никога не се е предвиждало да има лишаване на деца в България и не се е предвиждало да бъдат въвеждани непознати модели, безапелационна е Деница Сачева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР