За безпрецедентно изчезване на проектната документация съобщават от ММС. Изчезналите

...
За безпрецедентно изчезване на проектната документация съобщават от ММС. Изчезналите
Коментари Харесай

ММС не може да провери сигнал заради изчезнали документи

За невиждано изгубване на плановата документи оповестяват от ММС. Изчезналите документи са открити след инспекция за финансовото подкрепяне на БФС от 2014 г, която е стартирала след сигнали за вероятни злоупотреби.

Проектът е по стратегия на ММС за осъществяване на семейства на интернационалните спортни надпревари на територията на Република България, възложен от Български футболен съюз /БФС/ на Министерството на младежта и спорта /ММС/ с вх. №09-00-5798/18.12.2014 година.

Има съществени подозрения за незаконосъобразни дейности от страна на чиновници на ММС, позволили изгубването на плана, който е неразделна част от контракта, подписан сред ММС и БФС, за даване на целеви финансови средства в размер на 818 000 лв. за организация и осъществяване на Европейско състезание за юноши до 17 година през 2015 година.

От Министерство на младежка и спорта ще сезират мигновено способените държавни органи.

От ММС дават фактологията по проблема е следната:
Проектът се финансира отчасти от ММС и съставлява неразделна част от контракт, подписан сред Министерството на младежта и спорта /ММС/ и Български футболен съюз /БФС/, за даване на целеви финансови средства в размер на 818 000 лева за организация и осъществяване на Европейско състезание за юноши до 17 година на 06.05-22.05.2015 година в гр. Бургас, Созопол, Сливен и Стара Загора. На съображение чл.2, ал.1, т.4 и член 11, ал.2 от Наредба №1 от 08.05.2014 година и според заповед на Красен Кралев са предоставени средствата по горецитирания контракт по Програма " Спорт за високи достижения " - Домакинства на надпревари и шампионати от МСК през 2015 година Съгласно чл.11, ал.2 от Наредбата, препоръчаният план за финансово подкрепяне е утвърден и отчасти финансиран. На 28.10.2019 година, след серия от журналистически следствия, със заповед е стартирана инспекция от ММС, включваща този контракт и план. Работната група е изготвила отчет и допълнение към него, с които се открива, че БФС следва да възвърне средствата в размер на 142 766 лева по сметката на ММС, касаещи контракта и плана към него. ММС е подало искова молба в Софийския градски съд и е формирано дело 1082 от 2020 г.
Към сегашния миг ММС не е в положение да възобнови инспекцията по горепосочения план, защото липсва плановата документи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР