За България членството в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие

...
За България членството в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие
Коментари Харесай

Радев: За България членството в ОИСР е стратегически приоритет

За България участието в Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) е стратегически приоритет. Ние споделяме полезностите и правилата на страните в Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Това сподели президентът Румен Радев след среща с генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Матиас Корман, съобщи Българска телеграфна агенция. Процесът на участие ще ни даде опция да създадем доста по-добър бизнес климат и ускорим икономическия напредък, уточни Радев.

На собствен ред Корман уточни, че Организацията за икономическо сътрудничество и раз е организация на еднаквомислещи страни. По всеки въпрос всяка страна може да откри вярно решение за народите, сподели той.

Срещата сред Радев и Корман е няколко месеца, откакто на 10 юни т.г. страната ни получи признатата от Съвета на Организацията за икономическо сътрудничество и раз пътна карта за процеса на присъединение на България към Организацията.

Матиас Корман е в София за присъединяване в срещата на министрите на външните работи на страните - членки на Централноевропейската самодейност (ЦЕИ), която България ръководи тази година.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР