За 37-ма поредна година Аполония ще зарадва публиката в Созопол.

...
За 37-ма поредна година Аполония ще зарадва публиката в Созопол.
Коментари Харесай

37-ата "Аполония" води културата на открито

За 37-ма поредна година " Аполония " ще зарадва публиката в Созопол. Закъснялото море сред 30 август и 6 септември може да бъде съпроводено с концерти, литературни министър председатели, театрални спектакли, изложения, майсторски класове и редица други събития. Заради пандемията, и това лято всички културни прояви ще се проведат навън - в Амфитеатъра, Лятното кино и двора на Художествената изложба. Пълната стратегия на Аполония 2021 може да бъде открита на формалния уебсайт, а билети се продават в мрежата на.

Откриването на 30 август ще бъде с концерт на " Софийски солисти ", който през 2021-ва отбелязва своята 60-годишнина. Водени от диригента си Пламен Джуров, камерният отбор ще се изяви със солист цигуларката Лия Петрова. Ще бъдат маркирани и вековните юбилеи на Националната музикална академия " Проф. Панчо Владигеров " и на композитора Астор Пиацола. Людмил Ангелов, Сергей Редкин, Румен Цветков, Александър Сомов, Атанас Кръстев и новия виолончелов квартет " Ъндърграунд " са измежду участниците в " Аполония "  2021, а Александрина Пендачанска ще направи за повторно майсторски клас по оперно пеене. Нейните ученици ще закрият камерната стратегия на 6 септември.

Още един майсторски клас има в програмата на фестивала - на писателя Георги Господинов, който ще учи феновете си на креативно писане на 5 септември. Писателят ще показа и своята нова книга " В пукнатините на канона " - алманах с есета. 

Концерт в памет на починалия си вокалист и фронтмен Димо ще изнесе група P.I.F. дружно с Графа и Дичо (на 2 септември), а в музикалната стратегия на " Аполония " ще се включат също " Фондацията ", Стефан Вълдобрев с " Обичайните обвинени " и Поли Генова. 

Почитателите на българското кино ще могат да видят филмите " Голата истина за група Жигули " на режисьора Виктор Божинов, " Уроци по немски " на Павел Веснаков, селектирания за Кан " Февруари " на Камен Калев, " Късата съчка " с реж. Димитър Петков. Театралният плакат пък притегля с моноспектакъла на Валери Йорданов " Караконджул " по описа на Николай Хайтов " Дервишово семе ".

Освен есеистиката на Георги Господинов, измежду книжните събития на Празниците на изкуствата в Созолол ще бъдат " Опашката " на Захари Карабашлиев, " Мисия Туран " на Алек Попов, " Чудна лятна нощ " на Яна Борисова, Absolvo te на получилия тази година Европейска премия за литература Георги Бърдаров и др.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР