За 24 май бихме искали да дадем ясен знак, че

...
За 24 май бихме искали да дадем ясен знак, че
Коментари Харесай

Фандъкова и Херо Мустафа чистиха София от омразата

За 24 май бихме желали да дадем явен знак, че София постоянно е била място на толерантността и мъдростта и да се противопоставим почиствайки надписи с езика на омразата в нашия град. Така обединени кметът на София Йорданка Фандъкова дружно с посланиците на Съединени американски щати Херо Мустафа, на Румъния Бръндуша Йоана Предеску, представители на посолството на Германия, ръководителят на организацията на евреите в България „ Шалом “ Александър Оскар дадоха начало на самодейността за разчистване на надписи на езика омразата в София.

„ Винаги в лицето на кмета на София госпожа Фандъкова, имаме поддръжка и сме се противопоставяли на езика на омразата “, сподели ръководителят на организацията на евреите в България „ Шалом “ доктор Александър Оскар.



По думите на Херо Мустафа: „ Заедно издигаме ръце за приемливост, мъдрост, любов. Нашите градове демонстрират, кои сме ние като хора. Какво споделя София през днешния ден - няма място за ненавист. Всеки един от нас има своята роля - дали си политик, възпитаник, всеки един от нас. “ София е град с хилядолетна история, който носи името на храма "Св. София " – Божия премъдрост, и е знак на мъдростта и толерантността, уточни кметът на София. Пред храма стои надписа, който поставихме преди няколко години за честването на 1700 години от подписването на едикта на Толерантността на император Галерий, който поставя завършек на гоненията против християните и дава право на свободното изповядване на всички религии. Това е знак да помним, че нашите предшественици са ни завещали да се борим против езика на омразата, сподели кметът на София Йорданка Фандъкова. Столична община дружно с еврейската общественост, Организацията евреите „ Шалом “ и други неправителствени и духовни организации подписаха манифест "Заедно против езика на омразата ".



Столичната община посредством Столичен инспекторат извършва и съответни действия по разчистване на града от надписи на омразата. През последните години са отстранени близо 7000 кв. м знаци на назадничавост в града. За задачата използваме особено закупена машина за професионално разчистване на графити, а където мястото не разрешава потреблението на механизирана интервенция, се ползва ръчно разчистване с подобаващи препарати или фасадни бои. Засилихме надзор по недопускане на знаци на омразата към и наоколо учебни заведения и детски градини, храмове, метростанции, детски и спортни площадки, паркове и градини.

Участниците почистваха места на три местоположения в града.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР