За 20-ти пореден път в красивия пристанищен град Иския (Италия)

...
За 20-ти пореден път в красивия пристанищен град Иския (Италия)
Коментари Харесай

Холивудската звезда Андрю Гарфийлд с награда в Иския. Синовете на Андреа Бочели и Лиъм Нийсън акостират на зеления остров

За 20-ти следващ път в красивия пристанищен град Иския (Италия) от 10 до 17 юли ще се организира Ischia Global Fest 2022, който събира звезди от международната кино и музикална сцена.

Тази година журито на юбилейното издание на фестивала ще бъде управлявано от ирландския режисьор Джим Шеридан и филмовия продуцент Софи Уотс. „ Горди сме, че две огромни персони от света на киното ще са част от международното кино лято.



Джим Шеридан

Още повече, когато честваме 20-та годишнина на Ischia Global Fest. Сякаш беше през вчерашния ден, когато през 2003г. няколко запалянковци стратирахме фестивала “, съобщи в известие до медиите музикалния продуцент Тони Ренис и английската актриса Труди Стайлър (съпруга на Стинг), едни от президентите на форума. 73-годишният Шеридан ще се завърне за повторно край крайбрежията на Капри, откакто през 2009 година получи в Иския премията „ Легенда на киното “. Сред неговите шедьоври се открояват филмите „ Моят ляв крайник “ (с два „ Оскара “) и „ В името на Отца “ (със седем номинации за Оскар).



В последните години той продуцира документални и късометражни филми, а сега работи по 5-сериен тв сериал „ Локърби “, в който се споделя за ориста на доктор Джим Суайър, изгубил щерка си Флора по време на терористичната офанзива. Софи Уотс е кино и медиен продуцент, тя ще остане в историята като единствената жена във филмовата промишленост, построила холивудско студио от нулата.

Заедно с Робърт Симондс основава компанията STX Entertainment, която сега се прави оценка на 2,5 милиарда $. На по-късен стадий продава каузи си във филмовото студио и работи по лични медийни планове. През 2021г. Уотс започва партньорство с именития боксьор Майк Тайсън и разгласи, че ще бъде изпълнителен продуцент дружно с Мартин Скорсезе на сериала „ Тайсън “, който ще бъде режисиран от Антоан Фукуа.



Андрю Гарфийлд

Една от най-големите звезди край крайбрежията на Капри ще бъде Андрю Гарфийлд, станал знаменит с ролята си на Спайдърмен. Той ще получи премията Ischia Legend Award по време на финалната церемония вечер в Иския. 39-годишният американски артист е взел участие в паметни филми като: „ Социална мрежа “, „ Невероятният Спайдърмен “, „ Спайдърмен:Няма път към дома “, „ Дишай “, „ Очите на Тами Фей “ и музикалния филм „ Тик, так…бум “, който му донесе Златен глобус за най-хубав артист в мюзикъл или комедия. В продължение на 4 години Андрю имаше връзка с американската актриса Ема Стоун, с която се среща през 2011 по време на фотосите на „ Невероятният Спайдърмен “.

Американката Хейли Бенет също ще дойде на зеления остров за откриването на фестивала. Бенет, която също е и певица, нашумя с фамозната си интерпретация като Роксана в музикалния филм „ Сирано “(номинации за „ Оскар “, „ Златен глобус “ и БАФТА) на режисьора Джо Райт, който е неин сътрудник и в живота. Актрисата е известна и с присъединяване си във филмите „ Текст и музика “, „ Колежът “, „ Момичето от влака “ и „ Великолепната седморка “. Известният английски кино режисьор Джо Райт ще бъде почетен в Иския с премията Ischia Luchino Visconti Legend Award. Райт е режисирал супер сполучливите продукции „ Гордост и предубеждения “, „ Ана Каренина “ и „ Изкупление “.



Матео Бочели

С голям интерес край крайбрежията на Капри се чака идването на младите звезди Матео Бочели и Майкъл Ричърдсън. Матео е наследник на Андреа Бочели, а Майкъл е правоприемник на холивудските артисти Лиъм Нийсън и Наташа Ричърдсън. Двамата артисти ще получат премията “Golden boys” за дебют в киното на специфична гала на 14 юли. 24-годишния Матео се разписа с дребна роля в новия филм на Джордж Милър „ Three Thousand Years of Longing “, а също така извършва и песента към саундтрака на продукцията.

Премиерата на лентата бе на фестивала в Кан, а Бочели дефилира по аления килим дружно с Тилда Суитън и Идрис Елба. Освен артист, той е и артист, наследил гения на световноизвестния си татко, с който дебютира на сцена през 2019 на фестивала в Сан Ремо. Майкъл Ричърдсън ще показа за първи път на фестивала премиерния филм с негово присъединяване „ On Our Way “ на режисьорката Софи Лейн Къртис. В лентата той си партнира със своята баба Ванеса Редгрейв и филмовата легенда Франко Неро.



Майкъл Ричардсън

На фестивала край крайбрежията на Капри ще бъде отличен и полския деец, 85-годишният режисьор Йежи Сколимовски, който тази година си потегли с огромната премия на журито на фестивала в Кан за кино лентата си „ Йо “. Сколимовски ще получи наградата Ischia Luchino Visconti Legend Award в компанията на 22-годишния артист Лоренцо Дзурдзоло, който играе в неговия филм дружно с Изабел Юпер. Освен артист Лоренцо е и новата фешън икона на Италия, а пробива му в киното е с помощта на ролята му в хитовия сериал на Netflix „ Baby”.

Очаква се по време на фестивала да има премиера на игрални филми, които ще бъдат показани за първи път. В програмата са включени и редица концерти, изложения, съоръжения, кино кръгли маси, както и панорами на напуснали ни към този момент създатели от света на киното и музиката. В Иския се чакат да дебаркират актьорите Джина Гершон, Франко Неро, режисьорите Майкъл Радфорд и Тери Гилиъм.

И тази година в почетния ръб на фестивала участват имената на Дарина Павлова, филмовия продуцент Ави Лернер – основател на филмовите компании Nu Image и Millenium Films, Черил Буун Исаак – екс началник на Академията за кино изкуства и науки (AMPAS), холивудския продуцент Марк Кантън с филмография от над 400 игрални кино лентата („ 300 “, „ Хрониките на Спайдъруин “, „ Невъзможно бягство “, „ Война на боговете “), датския режисьор Биле Аугуст, италианския продуцент Андреа Лeрволино и канадския режисьор и сценарист Пол Хагис.

През тази година уредниците на Ischia Global Fest чакат посетители от целия свят, както и забележителен брой туристи, които обичайно избират за своята отмора регон Кампания в Южна Италия.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР