За 16-та поредна година Царево е домакин на ветроходната регата

...
За 16-та поредна година Царево е домакин на ветроходната регата
Коментари Харесай

Царево е домакин на ветроходната регата Съединение

За 16-та поредна година Царево е хазаин на ветроходната регата „ Съединение ". Участниците са на възраст от 7 до 25 години и са от всички ветроходни клубове в страната.

80 участници ще мерят сили във ветроходната регата, като най-многобройни са най-малките- клас " Оптимист ", където се чака и конкуренцията да бъде най-оспорвана.
Платното ти да е оправено и като цяло да караш добре. Да следя вятъра дали има заходи, да се старая, да карам добре и да финиширам напред.Когато карам се пробвам да съм първа, с цел да мога да победя.
Заливът в Царево посрещна старта на регатата с обичания на ветроходците североизточен вятър.
Валентин Николов- ръководител на журито: За ветроходците прекрасен вятър е когато има вятър над 3-4 м/сек, когато могат да се покажат най-хубавите качества на всеки един играч, които е упражнявал във времето.Николай Иванов- треньор: Очакваме на тази красива регата да се покаже кой е по-подготвен и кой е идвал на повече тренировки.
По време на регата младите състезатели ще видят най-хубавите ветроходни практики - да не се разклаща лодката с платното, да не се движи постоянно руля и да се съблюдава преимуществото. Претендентите за призовите места ще станат ясни още на следващия ден, а финалът на Регатата е в неделя, когато ще бъде и награждаването.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР