За 12-и пореден път на 9 декември инициативата Правосъдие за

...
За 12-и пореден път на 9 декември инициативата Правосъдие за
Коментари Харесай

Отново протест срещу Гешев като символ на състоянието на правосъдната система

За 12-и следващ път на 9 декември самодейността " Правосъдие за всеки " ще организира митинг против основния прокурор Иван Гешев и кардиналната му роля в българското правораздаване - пред Съдебната палата, съобщи БГНЕС.
" В края на годината, в която Европейски Съюз вкара общо наблюдаване за върховенството на правото в страните членки, желаеме да кажем, че у нас прокуратурата гази правото и дружно с Висшия правосъден съвет и Народното събрание нарушават базови правила и полезности на общността ", показват от самодейността.
 Адвокат Емил Георгиев уточни за какво всяка сряда е на митинг Адвокат Емил Георгиев уточни за какво всяка сряда е на митинг
”Твърдеше се рестарт за нещо, само че се знаеше, че ще е единствено провал. Едно нещо пристигна от нищото и тихомълком си отиде в нищото минал...
От самодейността ще оповестят и обществена позиция на " Правосъдие за всеки " до Европейската комисия и Венецианската комисия във връзка новите проектозакони на ръководещите, които се пробват " да основат следващата безконтролна и бутафорна фигура в правосъдната ни система - " самостоятелен прокурор ", който да е определен и зависещ на основния прокурор, само че пък да може да го проверява?! " Ще желаяме още веднъж и оставките на Иван Гешев и Висш съдебен съвет, оповестяват още от " Правосъдие за всеки ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР