За 11-та поредна година Пловдив търси и намира добрите хора.

...
За 11-та поредна година Пловдив търси и намира добрите хора.
Коментари Харесай

За поредна година Пловдив отличи добрите хора

За 11-та поредна година Пловдив търси и намира положителните хора.

На специфична гала в Plovdiv Plaza Mall хората с положителни сърца бяха отличени в тазгодишното издание на акцията „ Пловдив – град на положителното “.

В рамките на 12.05 до 31.05 пловдивчани имаха опцията да предлагат положителните хора в града, които безкористно подават ръка на човек в потребност или се борят за развиването на нашето общество. Номинациите бяха в четири категории – „ Градско развиване “, „ Социална активност “, „ Образователна активност “ и „ Добротворчество “.

„ От името на кмета на Община Пловдив Здравко Димитров благодаря на всички пловдивчани, които в инструкции период направиха своите номинации за положителните хора, защото положителният образец би трябвало да се награждава. Благодаря и на Йорданка Петкова, по тази причина че към този момент 11 години, по нейна концепция, се организира тази акция. Тя се утвърди и се трансформира в нещо стабилно, в което присъединяване взимат от ден на ден пловдивчани “. С тези думи зам.-кметът по спорт, юношески действия и обществена политика Георги Титюков откри 11-тото издание на „ Пловдив – град на положителното “.

Наградата за градско развиване тази година получи Стефан Горанов, основателят на креативен комплекс „ Инкубатор “ – място, което притегля млади създатели, осигурявайки им споделено пространство и условия за работа. Той е създател и на плана „ Plovdiv Stage Park “, който съставлява дървено мини селце, ситуирано във фестивалната зона в подножието на Младежки рид, предопределено за изкуство и занаяти навън, както и за изява на млади и надарени актьори. Наградата връчи миналогодишният притежател на наградата „ Посланик на положителното “ и създател на съдружие „ БГ бъди деен “ Ласка Ненова.

„ Аз на процедура в Пловдив не познавам неприятни хора. Мисля, че всеки пловдивчанин желае да способства с нещо за града си и имам вяра, че това ще се случва в годините “, съобщи Горанов при приемането на премията.

В категория „ Социална активност “ оценката беше връчено на Албена Костова, позната като Връбка Клончева в обществените медии. Носителят на премията в тази категория от години развива благотворителна активност като създава дрешки за книжки, както и други ръчно направени хубости с декупаж, приходите от които тя подарява за разнообразни дела в помощ на заболели деца. Плакета на спечелилия връчи Ася Антонова, създател и водещ на предаването „ Ася в страната на гениите ”.

Признанието за „ Образователна активност “ получи българският публицист и ютюбър Слави Панайотов, прочут със своя Ютюб канал „ The clashers. Отличието му беше връчено от шефа на ПГ по Хранителни технологии и техника инж. Людмила Ганчева.

„ С голямо наслаждение ви зачитам с премията „ Добър човек на град Пловдив “ за вашето просветителско начинание. Дерзайте за наслада на всички нас, които живеем със знанието “, с тези думи инж. Ганчева връчи оценката на наградения.

„ Горд съм, че съм пловдивчанин и съм горделив, че има такива начинания като „ Пловдив – град на положителното “. Искам да ви споделя една поговорка, която постоянно ми е пособия. Тя е доста елементарна: „ Винаги бъди една концепция по-добър, в сравнение с би трябвало “. Ако всеки носи това в себе си ще живеем в по-добър свят “, показа Слави.

В категория „ Добротворчество “ премията беше присъдена на Лазар Радков – основател на една от най-големите благотворителни акции в България „ Капачки за бъдеще “. Тъй като Лазар не съумя да участва, премията одобри Теофил Теофилов. Отличието беше връчено от зам.-кмета Георги Титюков и ръководителя на Национален алианс за работа с доброволци Ренета Венева.

„ Благодарение на акцията „ Капачки за бъдеще “ са дарени са над 20 кувьоза на лечебни заведения, здравна инсталация, 2 неонатални коли за спешна помощ. Кампанията оказа помощ доста за първата офроуд кола за спешна помощ за тежки терени на „ Аварийно Спасяване Пловдив “, споделя за Лазар индивидът, който го е номинирал.

„ За страдание Лазар няма опция през днешния ден да е тук, заради неотложни задания свързани с обезпечаването на трета неонатална кола за спешна помощ. Ако беше тук би споделил, че тази акция нямаше да бъде допустима без всички хора, които са отделили от времето си и капачка по капачка са дали вяра на децата “, изясни Теофил.

За положителното въодушевление на гостите на церемонията се погрижиха „ Биг бенд Пловдив “, „ Note Quartet “, финалистите в „ България търси гений “ група „ Магия “ към „ Арт войс център “, с началник Румяна Иванова, танцовите обединения към Общински детски комплекс с ръководители Елмира Младенова, Дарина Джурова и Красимира Ушерова.

Официални сътрудници на акцията са Plovdiv Plaza Mall, Изворна вода „ Бачково “ – Нова трейд, Българска национална телевизия 2, Асоциация унаследен ангиоедем и Професионална гимназия по технологии и техника – гр. Пловдив.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР