З аради нов скок в случаите на COVID-19 китайските власти

...
З аради нов скок в случаите на COVID-19 китайските власти
Коментари Харесай

Нови ограничения заради COVID-19 в Китай

З аради нов скок в случаите на COVID-19 китайските управляващи постановиха карантини на част от популацията на северните провинции. Toва се случва единствено стотина дни преди зимните Олимпийски игри в Пекин.

Днес Китай заяви за 39 нови случая, множеството провокирани от пътуванията на група инфектирани туристи.

Цифрите може би наподобяват оскъдни спрямо всекидневните данни, идващи от разнообразни елементи на света, само че те карат управляващите да удвоят бдителността си, защото страната се готви да посрещне зимните Олимпийски игри, започващи на 4 февруари.

Открито неотдавна епидемиологично огнище в северния район Вътрешна Монголия е отговорно за над 100 случая, открити от предходната седмица до през днешния ден. Китайските управляващи, водещи политика на "нулева приемливост " по отношение на вируса, реагираха бързо с рестрикции и акции за всеобщо тестване в засегнатите области.

В Пекин бе отсрочен до второ разпореждане маратон, в който трябваше идната неделя да вземат участие близо 30 000 бегачи. Маратонът в централния град Ухан - първия на планетата, изумен от вируса, с 26 000 участници предходната неделя също бе анулиран в последния миг по същите съображения.

Пекинското кметство предложи на жителите да заобикалят пътувания отвън града, в случай че не са извънредно нужни, също и всеобщите събирания.

Всеки идващ в столицата от райони с регистрирани случаи на ковид би трябвало да показа отрицателен тест за новия патоген.

Полицията осведоми за три нови следствия за хипотетични нарушавания на санитарните правила.

Новите случаи са открити най-вече на Север, където 11 провинции започнаха всеобщи тествания на популацията.

Днес в окръг Еджин, Вътрешна Монголия, стартира двуседмична карантина за към 35 000 локални поданици.

В Ланчжоу, столица на северозападната провинция Гансу, стопираха да се движат рейсовете и такситата, затворени бяха част от туристическите обекти.

Властите оповестиха, че се анулират плануваните за неделя проведени екскурзии в пет зони, където са открити случаи на ковид, в това число Пекин.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР