Юрий Бутусов, Путин избра пътя на тотална война. Единственият шанс

...
Юрий Бутусов, Путин избра пътя на тотална война. Единственият шанс
Коментари Харесай

Юрий Бутусов: Украйна трябва да удари по Приднестровието, за да спаси Мариупол и Молдова от руските палачи

Юрий Бутусов,

Путин избра пътя на тотална война. Единственият късмет да бъдат избавени пленените от съветските палачи украинци е да се извърши демилитаризация на окупираното от противозаконни бандитски групировки Приднестровие, законна част от Молдова, превзета от руснаците.

На 22 април зам.-командващият на Централния боен окръг на Русия Рустам Минекаев заплаши Украйна с нахлуване на съветските войски, което да ги съедини с военната база на РФ в Приднестровието. " Контролът над юга на Украйна е още един изход в Приднестровието, където също се виждат случаи на терзания по отношение на рускоговорящото население ", сподели Минекаев.

Това заявление е публична опасност от страна на РФ, че ще употребява своите военни бази в Приднестровието като предстоящ плацдарм за поддръжка на вероятно съветско нахлуване. Думите на Минекаев би трябвало да са знак към Украйна, че е належащо да работи неотложно и да изпревари съветското нахлуване с удар по Приднестровието.

Ние разбираме, че дребна Молдова няма сили, с цел да се освободи от съветските войски в Приднестровието, което е законна и неотменна част от Молдова. Поради това Украйна има законно право да демилитаризира заплашващите я там военни обекти на съветските войски, с цел да в профил един път и вечно заканите изречени от Минекаев.

Украйна би трябвало да нанесе удар по Приднестровието заради пет аргументи:
1. Вземане в плен на хиляди съветски бойци, които да бъдат разменяни против украински пленници;
2. Отстраняване на опасността от пробив на съветските войски, настъплението, за което приказва Минекаев, ще загуби смисъл, защото ние ще предадем съветското освободеното Приднестровие под контрола на законните властти и въоръжени сили на Молдова;
3. Ликвидация на черната дупка на границата на Украйна, през която Русия придвижва потоци от контрабандни артикули и печели милиарди от контрабанда;
4. Залавяне на огромни арсенали с съветски боеприпаси;
5. Освобождаване на две бригади, които в този момент са заети да охраняват украинския юг поради опасността от Приднестровието;
6. Приднестровието е източник на интернационален тероризъм, заплашващ цяла Европа. Уттук съветските спецслужби незаконно доставят оръжие по целия свят. Дори през днешния ден там има следващ терористичен акт. Време е да бъде ликвидирана тази опасност за Южна Европа.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР