Проф. Михаил Константинов направи прогноза коя партия колко депутати ще

...
Проф. Михаил Константинов направи прогноза коя партия колко депутати ще
Коментари Харесай

Проф. Константинов нареди следващото НС: ГЕРБ качва малко, ПП-ДБ падат с много

Проф. Михаил Константинов направи прогноза коя партия какъв брой депутати ще има след парламентарните избори на 9 юни и наредин идващото Народно заседание. ГЕРБ качва малко, ПП-ДБ падат с доста, гласи прогнозата на проф. Константинов.
 
Според математика ГЕРБ ще се преборят за 70 народни представители, Движение за права и свободи, ПП-ДБ,  и " Възраждане " ще имат по 40, Българска социалистическа партия - 30, а Има Такъв Народ - 20. Но ПП-ДБ може да паднат до 35 депутати и трайно да изпаднат от второто място в класацията на партиите в Народно събрание. Проф. Константинов обаче не изключва в Народното събрание да влязат и още 2 обединения - на " Синя България ” на Вили Лилков и Левицата.
 
Константинов допусна, че може да се направи ръководещо болшинство от тройна коалиция сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. По думите му от ПП-ДБ са създали всичко допустимо през последните месеци, с цел да понижат резултата си.
 
" Полувлизането в Шенген е обидно за България, а конституционните им промени са глупави. Никой не стана да ги похвали. Това, че сме по-богати, е справедлив развой и не може да се приписва на един или на различен. За страдание обаче неравенството у нас е потресаващо. Истинските хора, които страдат, не излизат от у дома и са обидно небогати. Те не се разхождат по жълтите павета ", сподели още Константинов. Според него, за следващ път да гласоподават ще излязат единствено към 40% от имащите право на глас.
 
Той разяснява още идеята на евродепутата Иво Христов, който през вчерашния ден предложи България да стане президентска република. Според математика сходен модел няма по какъв начин да се случи у нас, колкото и хората да не харесват партиите си, показвайки го на изборите.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР