Юношеският национален тим на България до 17 години пристигна в

...
Юношеският национален тим на България до 17 години пристигна в
Коментари Харесай

Юношите на България пристигнаха в Порто

Юношеският народен отбор на България до 17 години дойде в Порто за присъединяване си в елитния кръг на квалификациите за Евро 2022.

Селекционерът на отбора Йордан Петков поведе група от 20 футболисти, които ще бъдат на негово разположение за трите мача против Финландия, Португалия и Ирландия от мини-квалификационния шампионат, който може да им обезпечи присъединяване на финалите в Израел през май.

В делегацията на младите „ лъвчета” са шефовете на Българския футболен съюз Георги Иванов и Михаил Касабов.

Българският отбор отпътува за Португалия рано тази заран през Франкфурт. Пътуването мина без никакви проблеми, а на Иберийския полуостров националите ни бяха посрещнати от топло време.

Първият дуел на България U17 е против Финландия на 23 март от 13:00 часа. На 26 март от 18:00 ч. нашите се изправят против домакина на квалификационния шампионат Португалия, а 3 дни по-късно от 17:00 ч. е последният дуел против Република Ирландия.

Победителите в осемте групи от Елитния кръг плюс 7-те втори тима с най-хубави индикатори против първия и третия в своята група, ще се класират за европейските финали. България U17 доближи до тази фаза, откакто в първия квалификационен шампионат завоюва по безапелационен метод първото място в компанията на Сърбия, Хърватия и Лихтенщайн.

В ще може да намерите всички детайлности за престоя за юношеските ни национали в Португалия в идващите дни.

Драган Иванов, специфичен делегат на Gong.bg в Португалия
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР