Юлияна Янева ще атакува европейската титла на първенството по борба

...
Юлияна Янева ще атакува европейската титла на първенството по борба
Коментари Харесай

Юлияна Янева ще атакува европейската титла по борба за девойки в Рим

Юлияна Янева ще нападна европейската купа на шампионата по битка за юноши и девойки в Рим. На финала при 62-килограмовите българката ще излезе против украинката Анжелика Лисак довечера. В кариерата си досега Янева има сребро от международното състезание и бронз от европейското през предходната година, само че към момента й липсва злато от огромно състезание. Юлияна показва, че е в съвършена форма с безапелационните си победи - туш против унгарката Виктория Фелхо, а на полуфинала и над представителката на мощната шведска школа Лина Свенсон.

Още две българки имат късмет да се преборят за оценките. Кремена Петрова и Александрина Кишинова ще излязат през днешния ден в репешажите за бронза. В категория до 53 кг Петрова стартира с туш против австрийката Флорин Шедлер, само че след това загуби от бъдещата финалистка Йеджил (Турция) с 0:10. Нейна съперничка през днешния ден ще бъде Нина Коларова (Словакия). При 57-килограмовите Кишинова победи на старта Финдигчъ (Турция) с 6:3, само че в идващия кръг падна от рускинята Виктория Ваулина с 0:11. На репешажите през днешния ден българката ще се бори с беларускинята Журовльова, а при триумф ще срещне украинката Акобия.

В категория 68 кг Сийка Иванова не съумя да преодолее репешажите след минималното 5:6 против туркинята Аской и завърши присъединяване си. До момента България има сребро на Захари Зашев в класическата битка.

Днес стартират битките в свободната битка.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР