Юлиан Вергов отново влиза в ролята на лекар, но този

...
Юлиан Вергов отново влиза в ролята на лекар, но този
Коментари Харесай

Юлиан Вергов обвинен в лекарска грешка във филма Пепел върху слънцето

Юлиан Вергов още веднъж влиза в ролята на доктор, само че този път във кино лентата " Пепел върху слънцето ". Неговият воин - доктор Стефанов е упрекнат в лекарска неточност, която води до гибелта на пациент и до голям медиен скандал. С разплитането на случая се заема младата журналистка Антония (Силвия Петкова), а задачата й е да доближи до истината.  

Филмът излезе на огромен екран преди две години, а на 2 март, събота от 22 часа, е и телевизионната му премиера по Нова телевизия.

" Пепел върху слънцето " е режисьорски дебют на Богомил Калинов, който е и сценарист наедно с брат си Калин Калинов и Златимир Коларов. Филмът е основан по книгата на доктор Златимир Коларов „ Illusio Magna ”, основана на същински случай от преди 50 години. 

В функциите с изключение на Юлиан Вергов и Силвия Петкова ще забележим Ники Илиев, Павел Поппандов, Николай Станоев, Стефан Денолюбов, Ирини Жамбонас, Анастасия Лютова, Александър Калинов, Камен Иванов, Мила Банчева, Оле Виренхед.



В хода на журналистическото си следствие, героинята на Силвия Петкова се пробва да сглоби частите от живота и професионалната процедура на доктор Стефанов. Тя търси истината сред двете гледни точки – тази на лекаря и на дъщерята на пациента.

„ За мен е огромно предизвикателство да вляза в ролята на проверяваща кореспондентка “, сподели пред медиите при започване на фотосите на кино лентата Силвия Петкова. „ Много се спекулира с тази специалност и за жалост не всеки път можеш да се довериш на всеки, който я практикува. Затова за мен е значимо да изградя облика надалеч от визията за жълтите публицисти. “ 

„ Историята е разказана просто и налично – на равнище текст е извънредно въздействаща ”, е коментарът на Юлиан Вергов. 

Продуцентът на кино лентата Калин Калинов счита, че „ историята е ексцентрично разказана “ и има вяра, че е „ много въздействаща “. 

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР