Южнокорейското президентство съобщи, че Сеул ще изпрати правителствена делегация в

...
Южнокорейското президентство съобщи, че Сеул ще изпрати правителствена делегация в
Коментари Харесай

Южна Корея изпраща делегация в Северна Корея

Южнокорейското президентство заяви, че Сеул ще изпрати държавна делегация в Северна Корея идната седмица за разискване по какъв начин да се подобрят двустранните връзки и да се възобнови разговорът сред КНДР и Съединени американски щати, съобщи БГНЕС.

Делегацията ще бъде водена от шефа на Службата за национална сигурност Чун Ею-йон и шефа на националното разузнаване Су Хун. След двудневната аудиенция в КНДР южнокорейските представители ще посетят Съединени американски щати, където ще уведомят американски публични лица за резултата от диалозите си в Пхенян.

Визитата идва в необичаен миг на усмиряване на напрежението на Корейския полуостров след неотдавнашните Зимни олимпийски игри в Пьончан, Южна Корея. На тях Северна Корея изпрати делегации за церемониите по откриването и закриването на Олимпиадата, а на севернокорейски спортисти се даде особено позволение да вземат участие в игрите. Представителите на КНДР тогава поканиха южнокорейския президент да посети Пхенян и показаха подготвеност да възобновят договарянията с Вашингтон, отбелязва АП.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР