Южнокорейският президент Мун Дже-ин Япония не е в положение да

...
Южнокорейският президент Мун Дже-ин Япония не е в положение да
Коментари Харесай

Сеул заяви, че въпросът за жените за разтуха не е приключен


Южнокорейският президент Мун Дже-ин

Япония не е в състояние да афишира за организиран въпроса за " дамите за утеха ", съобщи в четвъртък южнокорейският президент Мун Дже-ин в тирада във връзка формален празник, отбелязващ корейската опозиция против японската окупация, съобщи Ройтерс.

" Жените за утеха " е евфемизъм за дамите, принуждавани да работят в обществени домове за японски военни по време на Втората международна война. Много от тях са корейки, отбелязва Ройтерс.

Агенциаята напомня, че Япония се извини на тези дами и през 2015 година обезпечи фонд за подпомагането им на стойност 1 милиард йени (9,4 милиона долара). Неотдавна обаче Южна Корея се опита да повдигне още веднъж въпроса.

" За да позволи въпроса за " дамите за утеха ", японското държавно управление, което е причинителят, не би трябвало да споделя, че въпросът е завършен ", съобщи Мун. " Въпросът за осъществено във военно време закононарушение против човечеството не може да бъде завършен единствено с една дума. Истинската развръзка на злополучна история е да бъде запомнена и да се извади поука от нея ", добави той.

Генералният секретар на японското държавно управление Йошихиде Суга неотложно реагира на постоянна конференция, че думите на южнокорейския президент са " почтени за жалост ". Суга прикани за съдействие сред Токио и Сеул за справяне със опасността от Пхенян.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР