Южнокорейските здравни власти увеличиха притесненията около новия коронавирус, след като

...
Южнокорейските здравни власти увеличиха притесненията около новия коронавирус, след като
Коментари Харесай

Повторно заразените с Covid-19 в Южна Корея са с фалшиво положителни резултати

Южнокорейските здравни управляващи усилиха терзанията към новия ковид, откакто през предишния месец десетки пациенти, възстановили се от болестта, още веднъж имаха позитивна проба за Covid-19 , осведоми " Ройтерс ".

Откритията посочваха, че излекували се от ковид хора могат наново да се заразят, което евентуално усложнява напъните за анулация на ограничаващите ограничения и произвеждането на ваксина.
 Южна Корея с най-сериозния срив в износа си от десетилетие
Южна Корея с най-сериозния срив в износа си от десетилетие

Заради рецесията с ковид

След седмици на изследвания в този момент здравните управляващи в Република Корея настояват, че резултатите от тези проби наподобява са " подправено позитивни " , защото към момента има част от вируса в организма , само че най-вероятно този човек не предава болестта.

Южна Корея заяви за повече от 350 такива случая към през днешния ден , съгласно Корейските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите.

Докато управляващите проучваха няколко вероятни пояснения, в това число наново заразяване на пациентите или реактивиране на вируса, експертна комисия, образувана от държавното управление, заключи предходната седмица, че най-вероятното пояснение е, че тестванията се връщат " подправено положителни ".
 Коронавирус: Китай и Южна Корея към този момент не записват
Коронавирус: Китай и Южна Корея към този момент не записват " домашно " новозаразени

Новозаразените са единствено хора, пристигнали от чужбина

Южна Корея употребява проби RT-PCR (обратно транскриптазна полимеразна верижна реакция), които засичат генетичния материал на вируса. RT-PCR процесът може бързо да върне резултатите и се преглежда като най-точния метод дали пациент е инфектиран с ковид.

Но при някои случаи тестванията могат да засекат остарели частици от вируса, които евентуално не съставляват огромна опасност за пациента или други хора.

RT-PCR машината не може да разграничи инфекциозните вирусни частици от неинфекциозните , защото пробата просто засича всеки вирусен съставен елемент.

От Корейските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите считат, че тези по този начин наречени " подправени позитивни резултати " евентуално стоят зад случаите на възстановили се от ковид пациенти , които наново са с позитивна проба за ковид.
 Няма умряли в Южна Корея от Covid-19 за първи път от месец
Няма умряли в Южна Корея от Covid-19 за първи път от месец

На нарушителите на карантината ще им бъдат поставяни електронни гривни

Властите към момента събират доказателства в поддръжка на теорията, че частиците са " мъртви " вирусни кафези.

Пациентите са тествани наново, откакто са показали нови респираторни признаци или са определени от управляващите за още един тест. По-малко от половината от тестваните наново доникъде на април са посочили признаци, само че управляващите в този момент споделят, че е малко евентуално тези признаци да са породени от вируса.

Пациентите, които са с повторна позитивна проба след възобновяване си от Covid-19, наподобява не заразяват други хора. Корейските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите не са разкрили нито един случай, при който пациенти, преболедували вируса, са го предали на различен човек.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР