Южните гръцки острови влязоха в червената зона на картата на

...
Южните гръцки острови влязоха в червената зона на картата на
Коментари Харесай

Най-известните гръцки острови се върнаха в червената зона

Южните гръцки острови влязоха в алената зона на картата на COVID-19 на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите. Това се случи след повишаване на инфекциите, което значи, че всички пътувания до и от района не са целесъобразни. България също разделя страните на зелена, оранжева и алена зона съгласно разпространяването на ковид, само че не прави разграничения по региони, т.е. за момента ограничавания за идващи от Гърция няма.

Групата от 13 острова включва най-популярните дестинации в Гърция за задгранични туристи - Миконос, Санторини и Родос, които  милиони хора посещават всяко лято.

Гърция разчиташе тази година да притегли гости, надявайки се, че възобновяване на интернационалните пътувания ще оживи жизненоважната туристическа промишленост след най-лошата година от десетилетия насам. Въпреки мощния юни във връзка с идващите, несигурността остава и не е ясно по какъв начин ще се развие сезонът. 

„ Очакваме да забележим по какъв начин ще реагират [туристическите] пазари “, сподели Манолис Маркопулос, президент на сдружението на хотелиерите в Родос, където над 90% от туристите са от чужбина. 

Тъмночервените зони на картата на ECDC оказват помощ да се разграничат зоните с доста висока заболеваемост и също по този начин оказва помощ на държавите-членки на Европейски Съюз да съблюдават разпоредбите, изискващи тестване при тръгване и карантина при завръщане.

ВАКСИНИРАНЕ

Израел стартира да ползва трета доза от имунизацията на " Пфайзер "  срещу COVID-19 при хора над 60-годишна възраст. Условието е имунизацията с първите две дози да е била осъществена до март тази година, заяви Нова тв.

Президентът Исак Херцог, който навършва 61 години през септември, ще бъде първият, получил трета доза в петък.

2000 души с отслабена имунна система към този момент са били ваксинирани с трета доза и не са имали тежки странични резултати.

Страната е взела това решение поради увеличаващия се брой случаи и опасенията към мощно заразния Делта вид.

Съединени американски щати:  100 $ за всеки американски жител, който реши да си сложи ваксина, предложи президентът Джо Байдън в изказване, отдадено на имунизационната акция в страната. Той разгласи и нови условия за работещите в разнообразни браншове - планува се въвеждане на наложителна имунизация за работещите в държавния бранш, заяви Българска национална телевизия.

Държавните чиновници в Чехия, които са се ваксинирали , ще получат два дни спомагателен отпуск, реши държавното управление през днешния ден, съобщи БГНЕС. Чехия, чието население е 10,7 млн. души, заяви, че до 29 юли са сложени 10,19 млн. дози ваксина, а 4,74 млн. поданици са изцяло имунизирани. " Целта е да имаме оптималната имунизация, за се защитим от внасяне на зараза то чужбина ", съобщи министър председателят Андрей Бабиш, съгласно който имунизирането е главната задача в страната.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР