Южните части на САЩ бяха връхлетени във вторник от бури,

...
Южните части на САЩ бяха връхлетени във вторник от бури,
Коментари Харесай

Бури с торнадо, наводнения, блокирани пътища, загинали и евакуации в САЩ

Южните елементи на Съединени американски щати бяха връхлетени във вторник от стихии, съпроводени тук-там с торнадо, а Средният Запад е блокиран от снеговалежи. Бурите се придвижват на изток-североизток.

Говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер съобщи на брифинг във вторник, че зимните стихии не престават да са опасност в разнообразни елементи на Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес.

Времето се отрази и на предизборната акция - в щата Айова бяха анулирани прояви на лагера на някогашния президент Доналд Тръмп.

„ Всеки е в роля и изисква доста от себе си и от другите “, изясни още тя

Най-малко трима души са починали поради бурята, връхлетяла Флорида и елементи от Алабама и Джорджия с ветрове със скорост 55 благи в час (88 км/ч) и градушки. Националната метеорологична работа удостовери и появяването на няколко торнада.

Порив напразно от 171 км/ч е регистриран преди разсъмване покрай брега в окръг Уолтън, Флорида. Снимки демонстрират нанесени вреди в къмпинг и парк за кемпери.

Във Флорида са докладвани пострадвания, свързани с бурята, само че няма смъртни случаи.

В щатите Ню Йорк и Ню Джърси стотици семейства са без ток

В региона на Панама Сити Бийч има отнесени елементи от покриви, разхвърляни мебели, огради и парчета, както и къща, която се е наклонила встрани и се е облегнала на друга къща. В окръг Бей са регистрирани голям брой торнада, оповестяват локалните управляващи, представени от Българска телеграфна агенция.

Силен дъжд в щата Джорджия спря за известно време въздушния трафик на най-натовареното летище в Атланта и провокира наводнения. Над 80 учебни заведения анулираха образователните занятия напълно, а други минаха на отдалечено образование или започнаха по-късно.

Той взел старомоден градски автобус - желал да го трансформира в преносим фамилен дом, с който да пътуват

Дъждът и мощният вятър принудиха самолета на вицепрезидентката Камала Харис да се отклони от маршрута си, заяви АП.

Над 200 000 души са без електричество във Флорида, Алабама и Джорджия, а в Северна Каролина – близо 150 000.

В Северна Каролина е умрял един човек, а други двама са в сериозно положение, откакто торнадо е връхлетяло парк за мобилни домове в град Клермонт. В Скалистите планини съборени електропроводи затвориха и в двете направления една от най-натоварените автомагистрали в страната. Губернаторът на Северна Каролина Рой Купър разгласи изключително състояние преди идването на бурята, а някои учебни заведения анулираха образователните занятия или затвориха по-рано.

В Средния Запад натрупа 30-сантиметра сняг в обширна област - от югоизточно Колорадо до горния полуостров на Мичиган. Това включва западен Канзас, източна Небраска, огромни елементи от Айова, северната част на Мисури и северозападен Илинойс, показват от Националната метеорологична работа. 

Очаква се снежната стихия да се придвижи от Средния запад на изток и североизток с композиция от сняг, дъжд и мощен вятър.

Губернаторът на Ню Джърси Фил Мърфи към този момент разгласи изключително състояние в щата и предизвести жителите да не подценяват бурята.

Първото рисково неспокойствие за тази зима нанесе провали по крайбрежието на щата

В Ню Йорк управляващите започнаха да изтеглят близо 2000 мигранти, които бяха настанени в просторен комплекс от палатки на бивше летище в далечен регион на Бруклин. 

В елементи на Аризона студеният фронт смъкна температурите под нулата, а Националната метеорологична работа заяви, че в северна Аризона са измерени минус 17 градуса.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР