Разрастват се пропалестинските протести в американските университетите. През тази седмица

...
Разрастват се пропалестинските протести в американските университетите. През тази седмица
Коментари Харесай

Десетки задържани при пропалестински протести в американските университети

Разрастват се пропалестинските митинги в американските университетите. През тази седмица неодобрение имаше в редица от най-елитните учебни заведения, a стотици бяха задържани.

И в съботния ден продължиха демонстрациите в редица университети в Съединените щати. Студентите приканват за протест на всички, компании свързани с Израел, които подкрепят университетите.

Полицията задържа към 100 души в кампуса на Североизточния университет в Бостън. Най-малко 23-ма души са задържани в университета на Индиана, а други 69 са арестувани в щатския университет на Аризона, за основаване на палатков лагер.

 Сред Съединени американски щати: Пропалестински митинги на студенти в Европа Светът 2 мин. Сред Съединени американски щати: Пропалестински митинги на студенти в Европа  Разрастват се митингите в университети в Съединени американски щати Светът 2 мин. Разрастват се митингите в университети в Съединени американски щати  Вълна от пропалестински митинги в Съединени американски щати: Десетки са задържани Светът 2 мин. Вълна от пропалестински митинги в Съединени американски щати: Десетки са задържани  Сред Съединени американски щати: Пропалестински митинги на студенти в Европа Светът 2 мин. Сред Съединени американски щати: Пропалестински митинги на студенти в Европа  Разрастват се митингите в университети в Съединени американски щати Светът 2 мин. Разрастват се митингите в университети в Съединени американски щати  Вълна от пропалестински митинги в Съединени американски щати: Десетки са задържани Светът 2 мин. Вълна от пропалестински митинги в Съединени американски щати: Десетки са задържани

Университетът на Илинойс предизвести за следствията, в това число арести и краткотрайни отстранявания, за тези, които вземат участие в демонстрациите в кампуса.

През миналата седмица се стигна до конфликти в редица кампуси. Разрастването на митингите стартира в Колумбийския университетите, където предходната седмица бяха осъществени десетки арести.

В петък управлението на университета взе решение да проверява президента на образователното заведение Минуш Шафик, като съгласно него тя е нарушила откритите протоколи, когато е разрешила на полицията на Ню Йорк да влезе в кампуса и да арестува протестиращи.

Снимка: Reuters

Междувременно Южнокалифорнийският университет анулира церемонията си по разпределяне на дипломите на студентите.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР