Южна Корея организира първия широкомащабен военен парад от десетилетие, показвайки

...
Южна Корея организира първия широкомащабен военен парад от десетилетие, показвайки
Коментари Харесай

Южна Корея провежда военен парад

Южна Корея провежда първия широкомащабен боен церемониал от десетилетие, показвайки оръжия, вариращи от балистични ракети до танкове , които минават през Сеул в проява на мощ, до момента в който страната заема по-твърда позиция против Северна Корея, предава Ройтерс.

Парадът отбелязва Деня на въоръжените сили на страната, нормално безшумно събитие спрямо огромните събития, проведени от Севера при водача Ким Чен Ун, които включват стратегически оръжия като междуконтинентални балистични ракети.

В тирада във въздушната база в Сеул президентът Юн Сук Йол предизвести Пхенян да не употребява нуклеарни оръжия и даде обещание да усили поддръжката за военните и отбранителната промишленост.

" Ако Северна Корея употребява нуклеарни оръжия, на нейния режим ще бъде комплициран край посредством солиден отговор от алианса Корея-САЩ ", сподели Юн, до момента в който се обръщаше към войските.

Целодневното събитие включваше хиляди бойци и танкове и самоходна артилерия лично произвеждане, към които се причислиха и 300 американски бойци от общо 28 500, основани в страната, сподели Министерството на защитата.

Акцентът беше 2-километров церемониал през основния търговски и бизнес регион на Сеул

Антивоенни деятели обаче организираха проява покрай мястото на парада , заклеймявайки държавното управление за разпалване на напрежение, държайки транспарант с надпис " Спрете конкуренцията във въоръжаването ".

За последно Южна Корея организира боен церемониал по улиците на Сеул през 2013 г

Събитието идва, откакто президентът Юн зае по-твърда позиция по отношение на Северна Корея от своя предходник , трансформирайки демонстрациите на оръжия и военните учения в крайъгълен камък на своята тактика за противопоставяне на разрастващите се нуклеарни и ракетни стратегии на Севера.

Юн даде обещание бърз отговор против всяка експанзия от страна на Пхенян и и Токио, откогато пое поста предходната година.

Парадът идва седмица след завръщането на севернокорейския водач Ким Чен Ун от посещаване в Русия, по време на което той и съветският президент Владимир Путин се споразумяха да засилят военното съдействие.

Юн сподели, че в случай че Русия помогне на Северна Корея да усъвършенства своите оръжейни стратегии в подмяна на помощ за нейната война в Украйна,.
 Триадата от Кемп Дейвид
Триадата от Кемп Дейвид

Един от триумфите на американската външна политика на Джо Байдън е развиването на тристранното съдействие на Съединени американски щати с Япония и Южна Корея
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР