Южна Корея обяви, че руски бойни самолети са нарушили въздушното

...
Южна Корея обяви, че руски бойни самолети са нарушили въздушното
Коментари Харесай

Напрежение между Русия и Южна Корея

Южна Корея разгласи, че съветски бойни самолети са нарушили въздушното й пространство. Сеул твърди, че става дума за два стратегически бомбардировача Ту-95МС и разследващ аероплан за ранно предупрежедние и надзор А-50. Заради случая външното министерство на Южна Корея прикани зам.-посланика на Русия да изрази " дълбока угриженост " от случилото се.
Според министерството, представителят на съветското посолство Максим Волков е свикан, тъй като " проникването на съветски военни самолети в корейското въздушно пространство освен вреди на връзките на другарство и доверие сред двете страни, само че е и в несъгласие с интернационалните правила. "
По-рано, ръководителят на службата за национална сигурност на Южна Корея съобщи, че Сеул дефинира обстановката като " извънредно сериозна " и предизвести, че " в случай че сходно държание се повтори, ще предприемем доста по-строги ограничения ".
Русия обаче отхвърля нейни самолети да са нарушавали южнокорейско въздушно пространство.
Руското министерство на защитата отговори, че Ту-95 не са се отклонявали от траекторията на полета си и отбелязва, че самолетите летят в цялостно сходство с интернационалните разпореждания.
Малко по-късно и японските сили за самозащита обявиха, че са изпратили изтребители, с цел да прихванат съветските самолети, както и китайски самолети.
По-рано същия ден Токио възрази против южнокорейските военни за прихващането на съветските самолети, заявявайки, че въпросното въздушно пространство е японска територия и подаде митинг против Сеул и против Москва.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР