Южна Корея и Съединените щати се съгласиха да започнат ранни

...
Южна Корея и Съединените щати се съгласиха да започнат ранни
Коментари Харесай

Сеул и Вашингтон обсъждат разходите за отбрана преди изборите в САЩ

Южна Корея и Съединените щати се съгласиха да стартират ранни договаряния за това по какъв начин да споделят разноските за задържане на американските сили в страната в опит да реализират договорка преди възможното преизбиране на Доналд Тръмп за президент, съобщиха във вторник локалните медии, представени от " Ройтерс ".

Тръмп, който се очерта като неоспорим любимец за номинацията на републиканците за президент на изборите през 2024 година, по време на президентството си упрекна основния азиатски съдружник Южна Корея в " гратис потребление " на военната мощност на Съединени американски щати и изиска тя да заплаща до 5 милиарда $ годишно за разгръщането на Съединени американски щати.

Преговорите за Споразумението за специфични ограничения бяха блокирани в продължение на месеци при администрацията на Тръмп и договорката беше финализирана, когато Южна Корея се съгласи на 13,9% нарастване на вноската си, най-голямото годишно нарастване от близо две десетилетия.

Споразумението изтича през 2025 година и новинарската организация Yonhap, както и новинарската работа Newspim цитират неназовани дипломатически източници, съгласно които Южна Корея и Съединените щати са се съгласили да стартират договаряния тази година за удължение на договорката до 2026 година и по-късно. Преговорите нормално се водят тъкмо преди края на съществуващата договорка.

Говорителят на външното министерство на Южна Корея Лим Су Сук отхвърли да разяснява отчетите , като сподели, че държавното управление ще се приготви за идващите договаряния по " последователен, стратегически " метод.

Държавният департамент на Съединени американски щати не отговори незабавно на искане за коментар.

Американски войски са ситуирани в Южна Корея като част от напъните на двете страни за въздържане на Северна Корея, която форсира своите нуклеарни и ракетни стратегии.

Южна Корея стартира да поема разноските за разполагане на Съединени американски щати, употребявани за финансиране на локална работна ръка, създаване на военни уреди и друга логистична поддръжка при започване на 90-те години.
 Ким Чен Ун зачерта обединяване с Южна Корея
Ким Чен Ун зачерта обединяване с Южна Корея

Севернокрейският водач упрекна Сеул, че търси колапс на режима и обединяване посредством поглъщане
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР