Южна Корея и Съединените щати проведоха комбинирани въздушни учения, включващи

...
Южна Корея и Съединените щати проведоха комбинирани въздушни учения, включващи
Коментари Харесай

Американски бомбардировач се включи във военни учения на САЩ и Южна Корея

Южна Корея и Съединените щати организираха комбинирани въздушни учения, включващи най-малко един американски стратегически бомбардировач B-52H . Това заяви министерството на защитата на Сеул, представено от организация " Йонхап ".

Маневрите идват на фона на взаимните старания за въздържане на разрастващите се закани от Северна Корея.

Бомбардировачът беше предислоциран на Корейския полуостров към месец след последното му разполагане там поради напрежението вследствие от провокативните ходове на Пхенян.

Южнокорейските военновъздушни сили активизираха своите изтребители F-35A, а американската се включи с изтребители F-35B и F-16.
 Южна Корея ще накара КНДР да си заплати дълга за провокациите Обновена
Южна Корея ще накара КНДР да си заплати дълга за провокациите

След следващия оръжеен тест на Пхенян

Обучението се концентрира върху упражняване на процедури за отбрана на стратегическия бомбардировач от евентуални закани от въздушен съперник и подсилване на оперативната съгласуемост и комбинираните оперативни качества на съюзническите сили, прецизираха от министерството.

" Счита се, че поредното разполагане на полуострова на основни американски стратегически активи демонстрира решимостта на Съединени американски щати да защитят Република Корея и напъните им да покачат доверието в разширеното въздържане ", допълват от ведомството.

Разширеното въздържане се отнася за уговорката на Съединени американски щати да употребяват цялостния набор военни качества, в това число нуклеарни, за отбрана на своя съдружник.

От южнокорейската войска обявиха, че въздушните учения на двете страни показват " съвършената " подготвеност на техния съюз да отговори " бързо и изрично " на всевъзможни провокации от страна на КНДР.
 Северна Корея тества и крилати ракети
Северна Корея тества и крилати ракети

Четвърти подред ракетни тествания на КНДР от началото на ученията на Съединени американски щати и Южна Корея
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР