YouTube започва да тества реклами в Shorts - функция за

...
YouTube започва да тества реклами в Shorts - функция за
Коментари Харесай

YouTube започва да тества реклами в Shorts

YouTube стартира да тества реклами в Shorts - функционалност за малко видео, която компанията вкара през 2020 година, сходна на тази, което оферират TikTok и Instagram.

Рут Порат, финансов шеф на Alphabet разяснява, че компанията изпитва лека спънка за растежа на приходите, защото гледаемостта на Shorts нараства като % от общото време в YouTube “. „ Тестваме опцията за доходи от Shorts и резултатите от рекламодателите са окуражаващи. “

Според Гугъл Shorts на YouTube генерира 30 милиарда гледания на ден, което е четири пъти повече от предходната година.

Междувременно растежът на приходите от реклами на YouTube се увеличи, достигайки 6,86 милиарда $, демонстрира доклад за облагите за първото тримесечие, само че това беше под упованията на анализаторите. Сайтът за шерване на видео стана очевидец на спад в рекламите с пряк отговор, като да вземем за пример акции за инсталиране на приложение.

Новината идва, откакто предходната година YouTube вкара фонд за основатели за Shorts на стойност 100 милиона $, надявайки се да примами потребителите да употребяват неговата платформа.

Тогава компанията разгласи, че ще заплаща на основателите, които вършат известни видеоклипове, до 10 000 $ на месец.

През февруари продуктовият шеф на YouTube Нийл Мохан показа по-нататъшни проекти за основателите да печелят пари от Shorts. Те включват прибавяне на наличие, което разрешава на потребителите да пазарят от Short и внасяне на Суперчат в услугата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР